DISTRIBUIȚI

Sarmalele tradiționale, sunt preferate pe masă la orice sărbătoare, astfel rețeta de sarmale gustoase de post este ideală pentru perioadele posturilor de peste an, sau pur și simplu pentru cei care au renunțat la carne.
Rețeta de sarmale de post nu este deloc greu de făcut, dimpotrivă, singurul lucru diferit de cele obișnuite este faptul că carnea este înlocuită cu ciuperci.

Astfel pentru a savura niște sarmale cât mai gustoase, am întrebat câteva gospodine care este secretul lor și cum le prepară.
Iată micile secrete spuse de gospodine care trebuie știute înainte de a intra în bucătărie.
1. Varza murată nu trebuie să fie prea acră sau prea sărata. Dacă este așa, foile de varză se pot limpezi cu apă rece. Frunzele mici din centru și cotoarele se mărunțesc pentru a se pune pe fundul oalei în care se pun sarmalele.
2. Orezul și ceapa dau frăgezime sarmalelor. Proporția ideală este orezul să fie 10% față de cantitatea de ciuperci și ceapă. Orezul și ceapă pot fi călite înainte.
3. Condimentele de sarmalele se pun după gust: sare, piper, cimbru uscat și boia dulce. Se poate adăuga și mărar, pătrunjel verde sau suc de roșii sau bulion.
4. Modelarea sarmalelor se face după preferințe, fie mai mari sau mici. Foilor de varză li se îndepărtează cotoarele și se folosesc doar porțiunile subțiri.
5. Organizarea sarmalelor în oală: pe fund se pune un strat de varză acră tocată, câteva rămurele de cimbru uscat și ceapă tocată. Sarmalele se aranjează în straturi.
6. Deasupra sarmalelor se pune un strat de varză tocată și crenguțe de cimbru. Lichidul trebuie să cuprindă bine sarmalele și trebuie completat din când în când. Se pune și suc gros de roșii.

Continuarea citiți în n.14 din 25 martie 2022