DISTRIBUIȚI

Apariția coronavirusului a provocat deja multă anxietate și panică în întreaga lume, în special pentru că vorbim de o boală virală recent identificată și cu o mare putere de răspândire. Este aproape imposibil să citești știrile, să porți o conversație, să verifici activitatea pe rețelele de socializare sau să te implici în activități cotidiene, fără să auzi despre faimosul coronavirus. Iar pe măsură ce numărul celor diagnosticați crește, la fel se întâmplă și cu anxietatea populației.

Organizația Mondială a Sănătății ne-a instruit cum să evităm contractarea și răspândirea coronavirusului, pentru a rămâne sănătoși fizic. Dar ce facem cu sănătatea noastră mintală, în mijlocul focarului actual? Cum ne păstrăm sănătoși emoțional, atunci când mulți din jurul nostru sunt cuprinși de panică?
Anxietatea este o reacție umană normală în fața unei situații potențial amenințătoare. Activată în doze moderate, ne menține motivați, ne face mai vigilenți și mai precauți. Dar când atinge un nivel ridicat, ne subminează răspunsurile constructive de care avem nevoie în perioadele de criză. Este motivul pentru care persoanele ce suferă deja de anxietate și de afecțiuni conexe sunt susceptibile să aibă mari dificultăți în timpul crizei coronavirusului.

Continuarea citiți în nr.14 din 24.04.2020