DISTRIBUIȚI

Recent, în Gimnaziul “Mihai Volontir” din satul Grigorăuca, în regim online s-a desfășurat seminarul managerilor instituțiilor școlare din raionul Sângerei.

Această instituție educă și instruiește 178 de elevi care vin din 4 localități: Grigorăuca, Petropavlovca, Copăceni și Mihailovca. Zilnic, 21 de cadre didactice vin în fața discipolilor săi pentru a cultiva frumoase și deosebite valori umane.
Educația este calea spre cunoaștere și distingerea adevărului. Ne-am convins de acest fapt urmărind toate etapele acestui seminar. Instituția “Mihai Volontir” a fost reprezentată la nivel înalt de dascălii ei, cei care-i cunosc istoria și continuă să o scrie cu demnitate si devotament . Actualmente gimnaziul are un aspect deosebit de atrăgător cu săli de clasă luminoase și amenajate, bibliotecă dotată cu fond de carte multidisciplinar, curte îngrijită și aspect plăcut. Toate acestea se datorează managerului iscusit al instituției, dnei Grădinar Antonia. Este persoana care urmează mottoul “Per aspera ad astra ” (“Prin greutăți spre stele”), ceea ce denotă profesionalismul și dorința de cultiva în inimile tinerei generații dragostea pentru cunoaștere și cultură, indiferent de circumstanțe și impedimente.
Seminarul a fost interesant și interactiv prin multitudinea activităților: mesajul de salut, prezentarea instituției, oră demonstrativă la Limba engleză în clasa a V-a, training “ Implementarea standartelor de calitate pentru instituțiile de învățămînt. Educație sensibilă la gen: de yure și de facto”, activitatea extracurriculară “Mi-e dor de dor…”, schimb de experiență și debrifarea ședinței.

Continuarea citiți în n.11 din 4 martie 2022