DISTRIBUIȚI

     Odată la patru ani cetățenii se adună la urnele de vot pentru a decide cui să-i încredințeze administrarea localităților, instituțiilor și banilor publici.

     Înainte de alegeri fiecare partid se face luntre și punte pentru a convinge electoratul că anume lista sa este cea mai potrivită. Și alegătorii, de regulă, votează sigla partidului, orientându-se după poziția formațiunii pe arena politică din țară, de multe ori fără a cunoaște oamenii propuși la funcția de primar sau consilieri. Votând, cetățenii consideră că și-au făcut datoria civică, lăsându-i pe cei cu mandatele, timp de patru ani, să-și facă de cap cum le convine lor, situație de care aceștia se folosesc din plin. Apropo, toți pretendenții la funcția de primar și consilieri se jură în fața alegătorilor că, fiind aleși, în probleme mai importante pentru comunitate numaidecât se vor consulta cu cetățenii, că de două ori pe an vor face dări de seamă în fața cetățenilor. Cineva cunoaște asemenea cazuri?
Opiniile,comentariile Dumneavoastră le așteptăm la redacție, pe site-ul :ecoulnostru @mail.rusau pagina de facebook a ziarului „EN”.