DISTRIBUIȚI

La 06 iulie 1980, 20 sportivi din raionul Sângerei au purtat cu mândrie Torța Olimpică, care au traversat raionul nostru.
Ziua Olimpică este o oportunitate perfectă de a împărtăși valorile olimpice de prietenie, excelență și respect.
Este, de asemenea, un prilej de a lansa îndemnul la mișcare și la un mod de viață sănătos, pentru că acum, mai mult decât oricând, realizăm cât de important este rolul sportului pentru sănătatea omului.
Ziua Olimpică se prezintă, totodată, drept o oportunitate de implicare a tinerilor în sport cu scopul de a-i îndepărta de la modul de viață sedentar. Căci sportul aduce tuturor generaţiilor o viaţă mai sănătoasă şi mai echilibrată, asigurând calea spre o societate mai bună.
La Sângerei Mişcarea Olimpică e în ascensiune. Comitetul Naţional Olimpic şi Sportiv (CNOS) din Republica Moldova în colaborare cu Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării organizează în ţară numeroase activităţi menite să învioreze mişcarea sportivă, să propage modul sănătos de viaţă în mase. Printre aceste activităţi se numără “Lecţiile Olimpice”, “Festivalurile Olimpice”, întâlniri ale campionilor olimpici, ale sportivilor de vază din ţară cu tineretul şi elevii din diferite localităţi.
În cadrul proiectului CNOS cele mai multe „Lecţii Olimpice” – şapte la număr au fost organizate de către Agenţia Teirorială Olimpică şi Sportivă Sângerei. Prima ,,Lecţie Olimpică”a avut loc la 23 februarie 2016 la LT,,Olimp” din oraşul Sângerei (director Ludmila Şişcanu). Sângereienii au fost nespus de bucuroşi să-l vadă în mijlocul lor pe legenda sportului moldovenesc, dublul campion olimpic, preşedintele CNOS, deputat în Parlamentul Republicii Moldova Nicolae Juravschi.
Printre oaspeţii de onoare au fost de asemenea Nicolae Piatac, prim-vice președinte CNOS, Anatol Popușoi, președinte al Academiei Olimpice. Elevii, profesorii, numeroşii invitaţi au ascultat cu un interes deosebit relatările oaspeţilor despre activitatea şi planurile de viitor ale CNOS, despre rolul sportului în dezvoltatrea armonioasă a personalităţii, despre importanţa propagării modului sănătos de viaţă.

Continuarea citiți în nr. 24 din 03 iulie 2020