DISTRIBUIȚI

Iubitorii de muzică și poezie din raion au făcut dedicații Marelui Eminescu în cadrul Festivalului – concurs raional„ Eminesciana-2022”. Evenimentul a fost consacrat celor 152 de ani de la nașterea Geniului poeziei românești. Evenimentul s-a desfășurat la 16 ianuarie în incinta Casei raionale de Cultură„ Nicolae Iorga”.

Prin organizarea festivalului a fost valorificată creația literară a poetului Mihai Eminescu și s-a reușit apropierea tinerei generații de tezaurul creației poetice naționale. Exprimarea artistică a participanților la concurs a fost exprimată prin poezie, teatru, romanțe pentru publicul larg. Astfel la eveniment au participat teatre poetice,interpreți de romanțe, declamatori de poezie eminesciană din satele, comunele și orașele raionului. Potrivit președintelui juriului Valeriu Rusu, participanții au concurat în cadrul a trei secțiuni :teatre poetice,interpreți de romanțe, declamatori de poezie și au încercat să convingă juriul că merită să evolueze pe scena Casei raionale de cultură. Ei nu doar și-au demonstrat dragostea față de creația eminesciană, dar și au primit șansa pentru obținerea unui premiu pentru talentul etalat”.
La interpretarea de romanțe locul I l-a ocupat pentru vocea sa superbă interpretul Valeriu Ciobanu de la Casa de cultură„Nicolae Iorga”. Cristina Burlacu de la Școala de arte din or. Biruința a fost apreciată pe locul II pentru interpretarea romanței „Lacul.” La opțiunea juriului interpreta Dina Morari s-a clasat pe locul III. Simpatia publicului a câștigat-o Corul profesoral al Școlii de arte din orașul Biruința pentru interpretarea romanțelor„ Pe lângă plopii fără soț”și„Seara pe deal”.

Continuarea citiți în n.4 din 21 ianuarie 2022