DISTRIBUIȚI

Echipa elevilor din Gimnaziul satului Prepelița a inițiat un proiect în scopul colectării fondurilor în scop caritabil. Elevii au prezentat un concert în satul Pepeni.Din banii adunați ei au procurat fructe, citrice, dulciuri pe care le-au donat împreună cu hăinuțe colectate, personale, copiilor de la Centrul comunitar de asistență socială „Raza Soarelui” din orașul Sângerei.

Echipa voluntarilor noștri a venit în marea „familie” a centrului cu un program artistic de dans modern , care a fost pus în scenă de Andreea Bivol împreună cu Ana Beraru, Alexandrina Șoimu, Mihaela Matei, Iana Musteață, Nicoleta Vizir, Mădălina Eșanu, Petru Smîntîna și Gabriela Smîn-tînă. Copii din centru, îngrijiți și ocrotiți de către o echipă de profesioniști: pedagogi, psihologi, lucrători medicali și sociali, infermiere și bucătari , personalulul auxiliar s-au bucurat de cele trăite, alături de copiii care au participat la concursurile organizate: au cântat, au recitat poezii, au dansat împreună cu doamnele Natalia Sineavscaia, Mariana Andriuță- Palamarciuc, și Ludmila Bîrsan, managera instituției. Emotiv au recitat poezii și au cântat în cadrul concursului: Nichita Buzan, Costel Spranciuc, Andrian și Ana -Maria Domnișoru, Gheorghiță Sandu, Ana Pascarala, Cătălina Jolba . Ei toți s-au bucurat de atenție din partea oaspeților.
Cele câteva ore petrecute împreună cu copiii de la acest centru au legat prietenii și și-au promis că vor mai reveni pentru a merge în zilele de odihnă să se plimbe. Să mai pregătească în comun activități și programe artistice pentru a aduce o rază de lumină și bucurie în sufletele tuturor. Zâmbind celui trist, întinzând o mână de ajutor celui căzut, spunând o vorbă bună celor descurajați nu este o rușine. Este dovada de omenie, aceasta au confirmat voluntarii prepelițeni și o vor reconfirma încă de multe ori.

Vera Năvoloacă, satul Prepelița