DISTRIBUIȚI

Fiind mai aproape ca aşezare geografică,primăria Coşcodeni deleghează de fiecare dată  ansamblul folcloric „Datina”, colectivul model la sărbătoarea câmpenească,organizată la Movila Măgura. De mai mulţi ani la rând, la sărbătoarea câmpenească participă şi îşi promovează tradiţiile şi portul colective artistice din trei raioane care se mărginesc cu acest loc pitoresc şi traseu turistic atrăgător, Movila Măgura. Raionul Sângerei a participat recent la o nouă ediţie a sărbătorii acestui loc lăsat nouă de Dumnezeu, alături de raioanele Ungheni şi Făleşti.

    Vicepreşedintele raionului, Mihail Bîrsan, a reprezentat cu onoare administraţia raionului la această manifestare cultural- turistică:,,Raionul nostru a răspuns cu plăcere invitaţiei venită din partea  organizatorilor.Am însoţit artiştii noştri ,purtători ai tradiţiilor şi obiceiurilor populare,  i-am salutat de la tribuna sărbători. Am savurat starea dimnezească a Movilei Măgura şi a satului Slobozia Măgura. Sunt locuri pitoreşti, nemaipomenit de frumoase şi unice în tot largul lumii, sunt încrezut de aceasta:ca istorie şi ca locaţie turistică. Este inedită şi ideea de a organiza an de an sărbătoarea câmpenească  la Movila Măgura, unde raionul nostru participă cu plăcere. Am fost mândru de prestaţia colectivului model, ansamblul folcloric „Datina”din Coşcodeni, condus de Valentina Dângă. Artiştii noştri  au reprezentat satul Coşcodeni şi primăria, cultura raionului  la înălţimea Movilei Măgura,locul istoric şi pitoresc”, ne-a relatat vicepreşedintele.

  După evoluţia lor pe scena de la poalele Movilei, artiştii noştri participanţi au împărtăşit , că „deşi venim rar prin aceste locuri, de fiecare dată  aducem portul şi cântecul popular, totul ce purtăm în sufletul nostru din tradiţiile strămoşeşti. Totodată descoperim ceva nou, frumos la colectivele din raioanele învecinate.”

De curând, în duminica de 21iulie, colectivul „Datina”,susţinut de primăria Coşcodeni va fi gazda Festivalului-raional,,Folcorul la el acasă” şi a Paradei portului popular.