DISTRIBUIȚI

Vicepremierul, ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a anunţat despre rezultatele vizitei de lucru în Polonia unde a discutat despre criza energetică din R. Moldova şi subiectul aprovizionării cu gaze naturale.

„Am avut mai multe întâlniri la nivel înalt, subiectul primordial discutat fiind furnizarea cu gaze naturale şi soluţiile de depăşire a crizei actuale în Republica Moldova. M-am întâlnit cu Secretarul de Stat al Cancelariei Preşedintelui Poloniei şi şeful Biroului internaţional de politici, Jakub Kumoch, precum şi cu reprezentantul special pentru Moldova al Prim-ministrului Republicii Polone, Adam Eberhardt. I-am informat pe ambii despre situaţia cu care se confruntă ţara noastră, astăzi, pe piaţa gazelor”, a menţionat Andrei Spînu.

Oficialul a anunţat că a avut o întrevedere şi cu ministrul Energiei de la Varşovia, Piotr Naimski. „Am discutat despre un parteneriat pe termen lung în furnizarea gazelor naturale din Polonia. Un proiect bilateral pe care îl tratăm cu maximă seriozitate, pentru că obiectivul nostru este ca sursele de alimentare să fie cât mai diversificate şi mai adecvate pentru depăşirea unei crize de acest calibru. Polonia este un stat prieten şi un partener de nădejde al Republicii Moldova în Uniunea Europeană”, a spus Andrei Spînu.
Vicepremierul a mai discutat cu vicepreşedintele PGNiG (compania de stat poloneză), Artur Cieślik, despre capacitatea gazelor naturale pe care o putem obţine din partea statului polon. Totodată, Andrei Spînu a vorbit şi cu preşedintele consiliului de administraţie GAZ-SYSTEM, Tomasz Stepien. „În cadrul discuţiilor, am abordat soluţiile tehnice pe care le putem implementa împreună cu partenerii polonezi, în scopul furnizării gazelor naturale în ţara noastră”, a menţionat vicepremierul, care a precizat că va reveni cu informaţii actualizate, de interes, pe măsură ce R. Moldova va avansa în soluţionarea acestei crize.
Sursa: TVR Moldova