DISTRIBUIȚI

Tânărul basarabean, absolvent al Facultății de Drept din Craiova și masterand la Iași, și-a lansat primul volum de poeme.

Recent, la editura Agata din municipiul Botoșani, un tânăr basarabean, și-a lansat prima carte de poezii.
Prin cartea, intitulată „Poeme pentru Anna”, nu doar că tânărul poet își exprimă sentimentele de iubire, ci și promovează limba română dincolo de granițe.
Cristian Andronic a absolvit Facultatea de Drept din Craiova, iar în momentul actual urmează cursurile de master în cadrul Universității din Iași, dorind să profeseze în magistratură.
„În urmă cu cinci ani scrisesem un vers în care mă autointitulam un poet pe strada României. Nu știam pe care stradă, nu știam ce fel de poet și nu știam de ce în România. Astăzi, datorită mai multor oameni, care au decis să răspundă proiectului nostru sunt nespus de încântat să pun pe tavă <>. Este o poezie confesivă prin care, direct sau indirect, îmi dezvălui trăirile, preocupările și visele care îmi scurtează nopțile. Deși dragostea este o temă des utilizată, datorită ei am înțeles de ce am scris. Am înțeles totuși că nu am venit în România, pentru că niciodată nu am plecat de aici.

Continuarea citiți în n.16 din 8 aprilie 2022