DISTRIBUIȚI

Un locuitor al orașului Sângerei a fost omorât de un amic, după ce au consumat băuturi spirtoase. Amicii de pahar s-au luat la ceartă din motive mai vechi. Agresorul s-ar fi răzbunat pe victimă pentru că i-ar fi furat altă dată o roabă din gospodărie. Înrăit de-a binelea, făptașul l-a lovit pe bărbatul învinuit de mai multe ori, până acesta a pierdut conștiința. A împachetat victima într-un vas de plastic și cu bicicleta a transportat presupusul cadavru pe povârnișurile Dornei unde i-a dat foc. Mai apoi, la câteva ore a târât cadavrul în pădurea din apropierea locului și l-a acoperit și cu „hreșturi”. Toate aceste lucruri le-au descoperit polițiștii Inspectoratului raional de Poliție și ai Sectorului de Poliție nr.1, imediat de cum au fost semnalați.
Descoperind dispariția tatălui său din ziua de 20 mai, feciorul victimei, un tânăr în vârstă de 29 de ani, în ziua de luni, 25 mai a apelat Serviciul 112, comunicând că „ tatăl său în vârstă de 56 de ani a dispărut de acasă, acum 5 zile și nu a mai fost văzut de nimeni și nicăieri”. Polițiștilor din grupa operativă veniți la fața locului feciorul victimei le-a arătat hainele cu care a fost îmbrăcat tatăl său și urme de sânge în casă”. Grupa operativă a Inspectoratului de Poliție Sângerei în urma imediatelor măsuri de căutare a stabilit că „ la 20 mai la domiciliul bărbatului a venit în ospeție un alt bărbat, locuitor al orașului Sângerei, în vârstă de 48 de ani. Împreună au consumat băuturi spirtoase, după care acesta a fost lovit până și-a pierdut cunoștința pentru niște motive mai vechi, fiind învinuit de furtul unei roabe care i-ar fi aparținut făptașului.”
În fața polițiștilor, bănuitul de omor și-a recunoscut vina. Potrivit oamenilor legii el riscă să-și petreacă restul vieții după gratii, fiind bănuit de omorul unei persoane. Dacă vinovăția îi va fi dovedită, pentru că și-a ucis prietenul după care i-a dat foc, riscă 20 ani de închisoare sau detenție pe viață, au confirmat membrii grupei operative.
Mulți dintre localnici susțin că victima ar fi fost încă cu suflare când făptașul i-a dat foc. Despre aceste presupuneri ale lor au informat și polițiștii. Adevărul va fi scos la suprafață în urma cercetărilor și expertizei medico-legale, care este în derulare. Atunci vom veni și noi cu alte detalii asupra odioasei crime și făptașului care, deocamdată, a recunoscut că a comis-o.