DISTRIBUIȚI

Ca și în republică, situația epidemiologică în raion rămâine a fi una stresantă. Numărul infecțiilor cu COVID crește virtiginos, nu ocolește pe nimeni. Zi de zi sunt înregistrate noi victime, ființe pe care mai ieri le-am văzut pe stradă, bine, sănătoase, pline de viață și cu speranță în suflet. La momentul reflectării, constatăm că unele dintre ele sunt răpuse de virusul virulent.
Despre situația epidemiologică în teritoriul raionului, provocată de Covid-19, discutăm cu Gh. Balea, coordonatorul Centrului de Sănătate Publică Sângerei.

V.T.: Situația provocată de virusul COVID-19 continuă să fie alarmantă. Numărul cazurilor noi de COVID-19 crește vertiginos. Care este situația după părerea și evoluările efectuate de Dvs, mai cu seamă că raionul Sângerei continuă să se afle sub incidența codului roșu de creștere a cazurilor și îmbolnăviri?
Gh.Balea: Numărul infectărilor crește vertiginos. Săptămânal se înregistrează noi cazuri de Covid-19, în mediu câte 55-65 cazuri. Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns în raion la 1062, iar persoane tratate avem 882. Persoane cu statul de contacți sunt înregistrate 163, iar 161 se află în carantină la domiciliu. Alte 327 persoane sunt plasate în autoizolare, iar 83 primesc tratament la domiciliu. Cu mare regret spun că 34 persoane au pierdut lupta cu Covid–19.
Odată cu redeschiderea instituțiilor de educație timpurie și a instituțiilor preuniversitare, a crescut numărul infectărilor la personalul didactic, nedidactic și la copii. În ultimul timp s-a agravat situația epidemiologică în Gimnaziul„ Luceafărul” din or. Biruința. Aici s-au înregistrat 6 cazuri de COVID-19, inclusiv 5 cazuri la personalul didactic și nedidactic și un elev.

Continuarea citiți în nr. 41 din 30 octombrie 2020