DISTRIBUIȚI

De când Putin a invadat Ucraina s-au înmulțit ingrijorații de serviciu nu numai pe internet. Am avut discuții salvatoare de suflet în cursa de autobuz să fim cuminți, să nu-l supăram pe Putin, să nu-l deranjam pe Dodon, să nu-i sprijinim prea tare pe ucraineni, să fim neutri că poate țarul rus, in nemarginita lui mărinimie, poate ne iartă de vina noastră de a fi români și de a exista pe acest pământ și poate nu ne va invada cu tancurile lui eliberatoare. N-am dovedit să deschid gura că un neică mi-a adus aminte de prețurile la combustibil mărite, bineînțeles, de președinta țării care trebuia să se ducă mâncând pământul la Moscova să se înțeleagă cu gazul ca poporul iubit să nu sufere cumva.

Ce n-am putut suferi o viață? Apucătura moldoveanului nostru de a se căina! Când s-a porni la căinat îți deapănă nervii pe mosorel, nu altceva! Dar când îl cauți își ia frigider din ălea să ajungă până în pod! De ce nu cumperi unul mai mic- consumă mai puțin și apoi oricum nu pui tauri în el! Precum era să aflu a dorit să fie neapărat precum a vecinului! Da peste două luni aduce în gaseta citație publică că îl cheamă soția în judecată pentru divorț. Or, nevasta care lucra în străinătate puțin a impresionat-o cumpărătura!
Dar să revenim la ale noastre măcar de aceea că dacă se întâmplă ceva discuțiile salvatoare ajută precum mortului oblojeala. Ați văzut la TV pe cine iau în prizonierat ucrainenii dar și atitudinea de porcălan a lui Lavrov. Și apoi revenirea noastră la batiușka-țarul să-l tot îmbunăm nu se termină încă de prin 2001. Or, vă aduceți aminte cum atunci Vladimir Voronin a declarat lumii noastre nostalgice că dacă vine el la guvernare totul va fi ca pe vremea URSS. 

Continuarea citiți în n.11 din 4 martie 2022