DISTRIBUIȚI

La Muzeul Raional de Istorie și Etnografie din Telenești s-a organizat evenimentul tradițional, unde s-au anunțat totalurile Concursului Raional de Mărțișoare care a întrunit peste 20 meșteri populari din raion.

Ediția a XIII-a, a fost organizată în cadrul Festivalului Raional ”Mărțișor”. Pe parcursul lunii martie în Casele de Cultură, biblioteci, Centrele de Creație s-au desfășurat mini-concerte, master-class, expoziții, diferite acțiuni. Au fost prezentate multe lucrări frumoase și originale, desene, mărțișoare, confecționate manual din diverse materiale utilizând diferite tehnici. Țin să menționez creativitatea și implicarea activă a meșterilor populari. La această sărbătoare au fost prezenți vice-președintele raionului Alexandru Tăburceanu și Pavel Casian, șeful Secției Cultură Tineret și Sport care au înmânat premii participanților. Comisia de apreciere a acestui concurs a decis următoarele rezultate:
Premiul Mare i s-a oferit Olgai Ropot, meșteră populară din Mândrești. Au fost identificate câte două locuri I,II și III. Astfel deținătoare a celor două locuri I au revenit Larisei Nastas, meșteră populară de la Mândrești și Centrului de Creație pentru Copii și Tineret din orașul Telenești; deținătoare ale locului II au devenit Tamara Sârbu, meșteră populară de la Inești și Svetlana Burlacu,meșteră populară de la Verejeni; locul III a revenit Tatianei Crudu și Maria Druță, meștere populare din Telenești.

Continuarea citiți în n.16 din 8 aprilie 2022