DISTRIBUIȚI

Autoizolarea nu stopează activitățile YK ,,Viitorul”. Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor continuă să acorde servicii gratuite, confidențiale și de calitate tinerilor, conform regulamentului în vigoare pentru că îi pasă de sănătatea ta.
Echipa de voluntari YK „Viitorul” sunt „neuronii” – cei care transmit mesajul de la egal la egal către adolescenții din comunitate. Conformându-se cu situația actuală, ei vă oferă idei de a petrece timpul util, sănătos și în siguranță, vă îndeamnă să vă alimentați corect, să aveți grijă de igienă, să renunțați la vicii, și să nu uitați de activitățile sportive.
,,Săptămânal ne bucurăm de ședințe cu specialiștii centrului nostru pe rețele de socializare și suntem recunoscători pentru suportul psihologic și pentru receptivitatea lor. De asemenea împreună cu coordonatorul nostru planificăm activități interesante și utile implicând voluntarii inițiați în programul de instruire a școlilor din localitățile raionului Sângerei.”, spune Țîbîrnă Alexandru, voluntar YK,,Viitorul”.
,,Chiar dacă COVID-19 ne-a tergiversat planurile, aceasta nu reprezintă o problemă pentru noi, voluntarii, de a ne afirma mai mult în mediul online. Avem posibilitatea de a oferi cât mai multe sfaturi și de a promova un mod sănătos de viață, pentru că acum e timpul să ne formăm noi obiceiuri sănătoase de viață. Am început de la un mic challange care ne-a oferit aripi pentru cât mai multe idei și provocări interesante.” ne relatează voluntara Fortună Ecaterina.
,,Sunt sigură că nu doar odată a fost adresată întrebarea ,,Care este secretul unei vieți fericite?”. Iată că aici intervine rolul nostru de voluntari YK și vă venim în cale cu o sumedenie de moduri de a vă construi viața împlinită. Fericirea începe de la sănătate și noi suntem cât mai bucuroși de a vă ajută să fiți Fericiți. Pandemia nu este un impediment, de fapt, este un motiv de a ne afirma ca un centru activ și prietenos. De a distruge barierele din cale și de a oferi ce este mai bun oamenilor.” relatează Filcov Mihaela.
Voluntarii muncesc mult și pe timp de pandemie, acest lucru se poate observa și pe pagina lor de faceboook și instagram.
În fiecare zi de marți rețeaua YK Moldova organizează live streaming-uri informative cu privire la temele actuale de sănătate, iar voluntarii YK ,,Viitorul” au oportunitatea de a participa la unul dintre ele, fiind glasul tinerilor. În aceste live-uri se oferă posibilitatea de a adresa întrebari și a primi răspunsul promt referitoare la diverse teme precum: „Alimentația echilibrată”, „Secretul unei relații sănătoase”, „Problemele dermatologice- Fragilă și sensibilă pielea la adolescenți”, ”Mai multă mișcare, mai puțină plictiseală..”, „HIV- mă vizează sau nu” etc.
Aceste live-uri permit specialiștilor din diferite domenii să aducă informația către adolescenți pe înțelesul lor.
Voluntarii YK,,Viitorul” ne demonstrează că modul sănătos de viață este cel mai important și au toată atenția publicului. Încă odată CSPT ,,Viitorul” este gata pentru noi provocări.
Vieru Nicoleta, Guțu Mihaela, voluntarii CSPT „Viitorul”