DISTRIBUIȚI

Comisia raională pentru Situații Excepționale s-a întrunit la 11 martie, în ședință extraordinară la care s-a discutat despre situația actuală din Republica Moldova ca urmare a confirmării a patru cazuri de infectare prin Coronavirus de tip nou ( 2019-nCov) și anunțarea de către guvern a gradului de alertă cod portocaliu la nivel național, cât și măsurile de prevenire și răspuns la extinderea infecției.
Președintele raionului, președintele Comisiei pentru Situații Excepționale s-a arătat destul de îngrijorat de cazurile de infectare cu coronavirus de tip nou confirmate în Moldova și răspândirea infecției la nivel global.
„Guvernul întreprinde acțiuni complexe, pentru a asigura nivelul de securitate și sănătate a cetățenilor țării. Din acest motiv ne-am adunat astăzi, pentru a raporta ce s-a întreprins până acum în raion în contextul acestei epidemii și ce urmează să întreprindem astfel încât raionul să fie pregătit pentru această provocare, iar cetățenii să fie informați despre starea de lucruri. Este nevoie de o cooperare a tuturor subdiviziunilor, agenților economici, instituțiilor, de o abordare cu maximă responsabilitate a situației din partea tuturor. Să facem tot posibilul pentru a trece și peste această încercare, dar s-o facem toți împreună, cooperându-ne și conjugându-ne eforturile.
Toate instituțiile trebuiesc responsabilizate, încurajate să întreprindă măsurile necesare pentru a preveni situațiile de răspândire comunitară sau necontrolată a infecției, să întreprindem cele mai bune și eficiente practici de combatere a coronavirusului,” a menționat Grigore Corcodel.

Continuarea citiți în nr. 11 din 13.03.2020

BP