DISTRIBUIȚI
În poză: participantele la activitate

Serviciul Social „Echipa Mobilă” a organizat recent a patra ediţie a Festivalului Copturilor, la care participanţii principali au fost mamele copiilor invalizi din raion. Motivate de specialistele serviciului, mamele au expus spre apreciere variate copturi, torturi delicioase, inclusiv tropicale, pe care le prepară de obicei în familie, singure sau după posibilităţi implicând și copiii lor.

Potrivit organizatorilor festivalului „pentru noi este importantă nu coptura ca atare. Prin intermediul acestei activităţi, dorim ca mamele să se întrunească, să se vadă unele cu altele, să relaţioneze, şi să ne spună problema, necazul sau bucuria pentru un pas spre însănătoşire şi mişcare benefică a copilului său. Ele între ele sunt legate prin destinul copiilor din această categorie. Au ce-şi împărtăşi. Cu toate că noi vizităm fiecare beneficiar al serviciilor noastre, festivalul îi permite mamei să iasă din casă, din mediul ei obositor. Pentru câteva ore cel puţin, să se bucure de o altă atmosferă”, a spus şefa Serviciului „Echipa Mobilă”Ana DONCIU.
Psihologul echipei Ana CHIRA în prezentarea sa a oferit zece sfaturi pentru părinţii care au la întreţinere copii cu nevoi speciale. Specialistele au interacţionat cu mamele prezente, au discutat pe marginea cunoaşterii regulilor de igienă a încăperii unde locuieşte copilul invalid, despre ce aşteptări au de la specialistele „Echipei Mobile,” în ce privinţe au nevoie să fie ajutate, încurajate sau implicate…

Mai departe puteți găsi în ziarul numărul 43 din această săptămână