Copăcenii și Nicșenii s-au înfrățit

Copăcenii și Nicșenii s-au înfrățit

125
DISTRIBUIȚI

         Recent  la sediul primăriei  Copăceni a avut loc ceremonia de semnare a acordului de înfrățire între administrația comunei respective și comuna Nicșeni,  județul Botoșani, România.  Acordul a fost semnat de către  Vitale Gojinevschi și  Victor- Claudiu Bulboacă, edilii celor două  comune.    

   ”Având în vedere caracterul special al relațiilor dintre România și Republica Moldova, conferit de comunitatea de limbă, istorie, cultură și tradiții, astăzi am încheiat un Acord de cooperare cu, Comuna Copăceni din Republica Moldova, reprezentată prin primarul  Gojinevschi Vitalie, prin care ne propunem să promovăm și să realizăm proiecte comune în următoarele domenii: administrație publică locală, educație, cultură, sport, sănătate, turism, protecția și refacerea mediului, agricultură, comerț și asistență socială”,  a  menționat dl Bulboacă.

   Nicșeni este o comună în județul Botoșani, formată din trei sate. Recensământul populației din 2011 din România a fost efectuat de   comuna Nicșeni indică o populație de 2600  locuitori.   administrată de un primar și un consiliu local compus din 11 consilieri. Preocuparea de bază a populației este agricultura.