DISTRIBUIȚI

Recent în cadrul sălii de ședințe a Consiliului raional din oraș, s-a desfășurat un trainig pentru tineri, organizat de către Asociația Obștească „Generația cu Inițiativă”, în parteneriat cu Serviciul Tineret și Sport al Consiliului raional Sângerei și Centrul Național Anticorupție. Acesta a reflectat metodele pentru îmbunătățirea cooperării cu Administrația Publică Locală și implicarea tinerilor în rezolvarea problemelor de ordin social.

 

Trainingul a avut loc în cadrul Campaniei Regionale de Tineret „Vocea Tinerilor – Decide prioritățile viitoare ale dezvoltării”, care este susținută de UNFPA, Fondul ONU pentru Populație și este organizată în parteneriat cu Guvernul Republicii Moldova și organizațiile de tineret.

În acest sens, grupul de tineri activi din raion împreună cu grupul de tineri din municipiul Chișinău au petrecut două zile interesante de muncă, unde au abordat o serie de întrebări, probleme le și care ar fi soluțiile concrete pentru îmbunătățirea condițiilor de viață ale tinerilor.

„În prima zi, au definit termenul de „advocacy„ (avocație), au învățat cum să planifice corect rezolvarea unei probleme prin stabilirea scopului corect al obiectivelor dar și metodelor prin care acestea se pot realiza. Pentru o eficiență mai înaltă au determinat importanța creării coalițiilor cu instrumentele statului și ale organizații”, a menționat Andrian POPOVICI, Coordonator Serviciul Tineret și Sport, Consiliul raional Sângerei.

Următoarea zi a trainingului a fost una deosebită, deoarece, participanților le-a fost oferită oportunitatea de a practica formarea și realizarea evenimentelor de promovare a tinerilor din raion. Totodată, în cadrul prezentării Centrului Național Anticorupție, tinerii au avut posibilitatea, amănunțit și foarte accesibil, sa facă cunoștință cu flagelul corupției și rolul lor  în prevenirea și combaterea acestui fenomen.

Trainingul a finalizat cu o vizită la muzeul național din oraș.