CONSILIUL RAIONAL – Mesajele Președintelui raionului Sângerei cu prilejul sărbătorilor...

CONSILIUL RAIONAL – Mesajele Președintelui raionului Sângerei cu prilejul sărbătorilor naționale Ziua Independenței și Limba Noastră

401
DISTRIBUIȚI

Stimați compatrioți, locuitori ai raionului,

Semnificația istorică a Sărbătorilor Naționale din 27 august – Ziua Independenței și 31 august – Limba Noastră – constituie un simbol al luptei poporului pentru Libertate, Democrație, Onoare și Drept. Privind trecutul, construim prezentul și prezicem viitorul prin respectul pentru Limbă Țării –un indiciu la nivelului intelectual, al demnității umane și naționale. Este de datoria noastră sfântă să ne onorăm Limba și Neamul.
La cei 30 de ani de independență, ne simțim mai maturizați, suntem mai determinați ca oricând să călăuzim Republica Moldova spre Europa, un spațiu de care aparținem geografic, spiritual și istoric. Ne angajăm și pe viitor să făurim în această Țară, să participăm la consolidarea statului și să-l susținem cu toată ardoarea în parcursul reversibil spre Europa.
Cu prilejul sărbătorilor naționale, aduc sincere felicitări, urându-Vă realizări de succes și prosperitate și țin să Vă mulțumesc tuturor celor care ați luptat și ați muncit pentru libertatea noastră. Am parcurs o cale dificilă de edificare a statului de drept, însoțită de transformări dureroase, care au fost suportate de cetățeni, dar, datorită puterii de caracter, verticalități cetățenilor, am demonstrat că poporul nostru nu cedează în fața greutăților. Acesta este un nou imbold al dragostei și credinței față de tot ce avem mai scump – Republica Moldova, o Țară a urmașilor urmașilor noștri.

Cu dragoste de neam și istorie, Grigore
Corcodel, președintele raionului


3 septembrie – Ziua
Armatei Naționale

Domnilo ofițeri, sub-ofițeri, militari, salariați civili și soldați, distinși veterani, stimați militari în rezervă și retragere.
Această zi se înscrie în categoria acelor momente aniversare la care participă, sub diverse forme, nu doar cei îmbrăcați în uniforma militară, ci toate segmentele sociale. Noțiunea de patriotism reînvie, iar serviciul militar este o datorie sfântă față de Patrie.
Vă adresez cele mai cordiale felicitări și urări de bine. Îmi exprim convingerea, că meseria nobilă de apărători ai Patriei va fi îndeplinită exemplar de toți tinerii sângereieni.

Cu profund respect, Grigore Corcodel, președintele raionului


Mesaj de felicitare al cu prilejul
Primului Sunet

Sărbătoarea primului sunet de clopoțel ne readuce în fiecare an ca pe o familie în spațiul școlii. Școala, nu doar un simplu edificiu, ci un spațiu în care oamenii au o destinație comună, spațiu unde copiii prind aripi, iar profesorii transmit înțelepciune.
În anul școlar care tocmai debutează este nevoie de mai multă unitate și responsabilitate, astfel în care fiecare școală din raionul Sângerei să devină un loc sigur pentru realizarea unor destine frumoase.

Dragi elevi,
Astăzi, unii dintre voi revin la cea de-a doua casă, iar alții pentru prima dată pășesc cu pași mici spre lumea frumoasă a cunoștințelor. Fie ca în acest drum să fiți marcați de perseverență, dragoste față de tot ce este frumos și nu în ultimul rînd, să aveți încrederea că viitorul este în mîinile voastre. Valorificați cunoștințele și înzestrați bagajul spiritual continuu, pentru a deveni personalități demne de admirație, patrioți ai acestei țări minunate. Savurați fiecare clipă și ghidați-vă de sfaturile prețioase ale dascălilor.

Stimați profesori,
Din numele Consiliului raional și al meu personal, Vă exprim cele mai sincere urări de sănătate, inspirație și rezistență. Sunteți cei care veghează nu doar studiile copiilor dar și starea lor spirituală. De aceea pentru dăruința Dumneavoastră meritați plecăciuni și recunoștință.
Apreciez înalt curajul, noblețea, omenia și năzuința care sunt un exemplu demn de urmat pentru discipoli și colegi.

Stimați părinți,
Cu siguranță, în acest început de toamnă încercați sentimente variate, de îngrijorare și mândrie pentru copiii Dumneavoastră. Vă aduc sincere felicitări cât și vă îndemn să deveniți un prieten bun al școlii, implicându-vă substanțial în procesul educațional alături de bravii profesori.
Cu aleasa considerație,
Grigore Corcodel
Președintele raionului Sângerei

achitat din bani publici