DISTRIBUIȚI

În ședința extraordinară din vineri, 1 octombrie , curent au fost prezenți 31 de consilieri , spre deosebire de cea precedentă când a fost contramandată pentru că prezența a fost doar de 9 consilieri. Pentru ședință recentă aleșii locali au reușit să se pregătească, și s-au prezentat disciplinat, în număr de 31 din numărul total de 33 mandatați. Ședința a purtat caracter deliberativ, votul de încredere pentru conducerea ei i s-a atribuit consilierului Ion Galus, ales președinte al ședinței.

Ședința a fost asistată de președintele raionului Grigore Corcodel, dar și de persoane nou alese în funcții: șeful Oficiului Teritorial Bălți al Cancelariei de Stat Vladimir Rusu și șeful adjunct al Oficiului Teritorial Bălți al Cancelariei de Stat Cristian Căinărean, care este reprezentantul Guvernului R. Moldova în teritoriul Sângerei.
La ordinea de zi propusă spre aprobare, consilierii aveau a se expune pe marginea a 14 chestiuni. Toate de importanță și fără drept și posibilitate de amânare: cu privire a atribuirea mandatului de consilier sau casarea bunurilor uzate, cu privire la aprobarea Programului lucrărilor de reparație și întreținere a drumurilor publice locale, cu privire la organizarea recrutării tinerilor de către Secția Militar Administrativ. La ordinea de zi stabilită din timp prin propuneri la proiectele de decizii, în debutul ședinței au parvenit noi propuneri pentru a fi luate în seamă de consilieri. Primarul Arcadie Covaliov a solicitat acordul consilierilor pentru schimbarea destinației banilor alocați de Consiliul raional ca suport primăriei orașului Sângerei la reparația străzii Independenței. Suma este de un milion 300 mii lei. Dar reparația drumului central al urbei așa și nu are loc. S-a amânat implementarea acestui proiect. Potrivit edilului orașului „lucrările de reparație a străzii centrale sunt amânate pentru anul 2023”. De vreme ce proiectul în cauză a fost stopat, primarul a solicitat consilierilor să-i aprobe utilizarea acestor bani tot în scopuri nobile pentru binele cetățenilor. Este nevoie de renovarea stadionului din parcul orășenesc, pentru care a fost solicitată suma de 300 mii lei. Cealaltă sumă primăria ar dori s-o utilizeze la reconstrucția străzii adiacente ,Colhoznicilor, unde se află Unitatea de Salvatori și Pompieri și locul de parcare a autospecialelor lor. Acest drum e un mai mare blestem pe capul localnicilor decât strada Independenței. Din cauza drumului dezastruos, salvatorii și pompierii a căror sediu se află în această zonă , au mari bătăi de cap cu scoaterea autospecialelor când sunt solicitați să intervină la stingerea incendiilor. Consilierii au aprobat solicitarea edilului orașului. Argumentul aprobării fiind promisiunea lui Arcadie Covaliov că „ pentru reparația străzii centrale (Independenței), Consiliului orășenesc va prevedea resurse financiare bugetate în bugetul primăriei pentru anul viitor.”

Continuarea citiți în n.41 din 8 octombrie 2021