DISTRIBUIȚI

Asociația Obștească ”Concordia” a desfășurat la 20 august 2021, în sala de festivități a Bibliotecii Publice Raionale Telenești, Conferința de totalizare a proiectului ”Dezvoltare locală prin implicare activă comunitară”. La eveniment au participat cetățeni activi din 5 localități beneficiare de proiect: comunele Sărătenii Vechi, Mândrești, Băneștii Vechi, Brînzenii Vechi, și din satul Chiștelnița, reprezentanți ai Administrației Publice Locale, reprezentanți ai organizației implementatoare a programului de granturi locale al UE în regiunea de dezvoltare Centru – Ala Revenco, directoare de program și Olga Diaconu, coordonatorarea de proiect, în cadrul Asociației pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă.

Proiectul ”Dezvoltare locală prin implicare activă comunitară” a avut drept scopromovarea mecanismelor de implementare a parteneriatului administrativ, grupe de cetățeni, societate civilă, tineri, pentru revitalizarea a 5 comunități rurale cu populația mai mare de 2600 cetățeni din raionul Telenești. Obiectivele care au adus la atingerea scopului au fost:
– Stimularea constituirii de Grupuri de Inițiativă Comunitare (GIC) pentru acțiuni de implicare a cetățenilor în guvernarea locală în comunele: Baneștii Vechi, Mîndrești Vechi, Sărătenii Vechi, Brînzenii Vechi și satul Chiștelnița
– Facilitarea înțelegerii reciproce și dialogului între APL-GIC-tineri, elevi din localitate, împuternicirii lor pentru a deveni protagoniști ai deciziilor Guvernării locale din localitățile menționate (perioada legislaturii actuale a aleșilor locali).
– Promovarea eficienței și realizarea inițiativelor și practicilor destinate monitorizării serviciilor publice, prin intermediul campaniilor de advocatorul.
Coordonatorul proiectului local, Eugenia Roșca, a raportat despre activitățile realizate pe perioada de 6,5 luni, cele mai relevante rezultate, dificultățile întâlnite și căile de depășire, lecțiile învățate.

Continuarea citiți în n.34 din 27 august 2021