DISTRIBUIȚI

Sunt profund mâhnit și îngrijorat de trecerea prematură, în neființă a marelui cititor al Mănăstirii Bocancea, Ioan Golban din orașul Sângerei. Era prezent mereu, dăruia aer și vibrație creștină mănăstirii prin venirea sa, prin suflarea sa de iubitor al valorilor creștine. Ne respecta, Îl stimam și onoram, la rândul nostru. Odată cu venirea sa la mănăstire, parcă venea raiul asupra întregii atmosfere creștine care domină aici, la noi, mereu. Era ori de căte ori însoțit de Claudia, consoarta vieții sale și cea care îi va aprinde de acum încolo, permanent, lumina veșnicii pomeniri și se va ruga pentru iertarea păcatelor, cele cu voie și cele fără de voie făcute pe parcursul vieții sale de om.
Cu profundă durere și regrete, Arhimandritul Pahomie, starețul Mănăstirii Apostolilor „Petru
și Pavel” din Bocancea.


 

Îndureratei familii Golban din orașul Sângerei, doamnei Claudia, feciorilor celor trei brazi ai regretatului tată , Ion Golban, nepoților, finilor, celor apropiați care continuă să-l deplângă.
Vă transmitem și pe această cale condoleanțele noastre și profunde regrete pentru decesul celui care ne-a fost tuturor drag, aproape, iubitor și respectuos, gospodarul familiei, al gospodăriei sale, dar și al altor unități agricole pe care le-a administrat de-a lungul vieții, fiind președinte de kolhoz, fie ca a fost în satul Rădoaia, fie că a fost în teritoriul baștinei sale, Sângerei.
A mai fost și un bun susținător al publicației noastre. Niciodată din familia sa , a părinților săi nu a lipsit ziarul local, Ecoul Nostru. Era un bun prieten și susținător. Deseori oamenii , consătenii îi scriau la ziar, spre publicare, mulțumiri pentru faptele de bunătate și caritate pe care le făcea, ajutându-i la greu, susținându-i.
În zi de Bună Vestire, sfântă sărbătoare creștină, a fost petrecut pe ultimul său drum. Ne doare despărțirea. Era un om de excelență și foarte – foarte bun, senin, iubitor și iertător. De astfel de ființe greu de tot ne despărțim în viața aceasta. Te desparți la cimitir și niciodată nu le uiți.
Veșnică amintire îți datorăm , iubit și neuitat prieten, cititor, îndrumător și iubitor de noi.
Cu profundă durere, echipa „Ecoul Nostru”


Rămas bun , om al sufletului nostru

Am mers la căpătâi , să fiu alături de îndurerata Claudia și de feciorii săi care și -au pierdut sprijinul și cetatea vieții , pe tatăl lor, neuitatul Ion Golban. Pentru toți în lumea aceasta și acei care l-am petrecut în ultimul drum acest om a fost cineva, o valoare, un om peste care nu trece nimeni – nici furtuna , nici neadevărul, nici minciuna , nici trufia. În ultimele momente de rămas bun în casa sa frumoasă am admirat cu sufletul deschis cum au venit să-și ia rămas bun colegii săi, mai mici poate zic, din agricultura raionului. Un Nicolaie Racu, un Gheorghe Cernogal, un Gherasim Tofan, un Vasile Marandiuc, foștii președinți ai raionului, un Vasile Doga și primarul orașului Arcadie Covaliov. Cei din agricultura raionului, știu și recunosc că au învățat multe de la acest Gospodar al raionului care a fost Ion Golban. Cum să nu-l deplângem , cum să nu-l deplângă? Claudia sau copii săi, cum este elevul meu Ionuț Golban, feciorul său pe care l-am învățat încă n-a reușit să construiască o familie, să -l bucure pe tata cu fericire și cu dulci nepoței.
Foarte mult m-a ajutat regretatul prieten Ion Golban. Știind de la colega mea Claudia cu ce probleme mă confrunt la organizarea unor evenimente ca Festivalul Internațional „Închinare la Luceafăr,” pe neștiute de nimeni mi-a susținut festivalul cu un pian, pentru totdeauna l-a dăruit liceului. Multe alte activități, ca mese de pomenire gratuite, cu generozitate au fost susținute de acest om extraordinar și generos care a fost ION Golban.
Nu mai pot plânge, dar mă doare profund sufletul pentru această pierdere. Fiți tari ,cu toții! Așa el ne-a învățat, inclusiv Claudia, iubita mea colegă , prietenă , și adorata vieții răposatului IOAN Golban. Sunt și vot fi mereu alături, neuitat, scumpă și îndurată Claudia. Prin acest mesaj de regret am dorit să spun totul.
Condoleanțele mele scumpi, prieteni, pentru iubitul și regretatul Ioan Golban.
Cu durere, pentru trecerea sa în neființă, Ecaterina Atanasov, or. Sângerei, profesoară.