DISTRIBUIȚI

Un locuitor al raionului Telenești, în vârstă de 38 de ani, prin decizia unui complet de judecată, a fost condamnat la 11 ani de închisoare, pentru că a suprimat viața consăteanului său în vârstă de 33 ani.

Reporter EN

Portrivit acuzatorilor de stat ai Procuraturii raionului Telenești, în luna ianuarie a anului curent, inculpatul, fiind în stare de ebrietate alcoolică, a pătruns ilegal în gospodăria victimei, unde acționând cu intenție, i-a aplicat acestuia două lovituri cu un cuţit în regiunea abdominală, a organelor de importanţă vitală, iar ca consecință a leziunilor primite, victima a decedat la spital. Motivul săvârșirii infracțiunii evocat de făptaș e că victima l-ar fi mințit despre lipsa aflării în gospodăria sa a unei persoane cu care ar fi avut anterior un conflict.
Acțiunile inculpatului, au fost calificate de către procurori pe două capete de acuzare: violare de domiciliu și omor intenționat.
În instanța de judecată, inculpatul a recunoscut săvârșirea faptelor comise, solicitând judecarea cauzei în procedură simplificată, pe baza probelor acumulate la etapa de urmărire penală, beneficiind de reducerea limitelor de pedeapsă prevăzute de lege.
Astfel, magistrații, prin cumul parțial al pedepselor aplicate, i-au stabilit condamnatului pedeapsa definitivă de unsprezece ani închisoare, cu executare, în penitenciar de tip închis, cu încasarea parțială a prejudiciului material, moral cât și cheltuielilor judiciare în contul statului.
Sentința este cu drept de atac.