DISTRIBUIȚI

Centrul Metodic raional al Direcției Educație Sângerei a reușit promovarea etapei raionale a Concursului național „Limba noastră-i o comoară!”, ediția a V-ea.
Potrivit organizatorilor, concursul a inclus în anul acesta secțiunea produs digital video , care a cuprins dramatizări, secvențe de la diverse activități curriculare, interviuri, prezentări de proiecte individuale și de grup, de cultivare a limbii în școală și comunitate, de comunicare corectă în limba română.

La etapa raională au fost depuse 32 de formulare de înscriere la concurs și prezentare, pe 3 niveluri de vârstă.
Potrivit aprecierilor juriului la nivelul I Premiul Mare l-a câștigat Gimnaziul „Adrian Păunescu” din satul Copăceni. S-au bucurat de 800 de lei. Următorii care poartă frumos în suflet dragostea față de limba română sunt participanții de la Gimnaziul„ Dumitru Matcovschi” din Cotiujenii Mici. Ei s-au bucurat de Diplomă de Merit și un premiu de 500 de lei , pentru locul I ocupat. Nici nu au avut cum a nu atinge această excelență. Aici directoarea Rodica Budeanu vădit nu permite să nu comunici corect în limba română nici unui elev.

Continuarea citiți în n.47 din 19 noiembrie 2021