DISTRIBUIȚI

Compania Naţională de Asigurări în Medicină informează cetăţenii că pe durata stării de urgenţă pacienţii cu boli cronice au posibilitatea de a obţine medicamentele compensate în cantităţile necesare pentru perioada maximă de trei luni de tratament.
Astfel, prin evitarea deplasărilor la instituţiile medicale, dacă nu sunt cazuri de urgenţă, cetăţenii pot minimaliza riscul de infectare cu COVID-19.
Pentru a beneficia de medicamente compensate, persoanele trebuie să se adreseze, inclusiv telefonic, la specialiştii care au dreptul de a prescrie reţete pentru aceste preparate: medicul de familie, medicul endocrinolog, medicul psihiatru, medicul neurolog sau medicul pediatru.
Reţetele pentru medicamente compensate sunt valabile în toate farmaciile contractate de CNAM pe întreg teritoriul ţării. AICI vedeţi lista farmaciilor.
Lista medicamentelor compensate poate fi consultată la medicul de familie, în farmacii, la Info CNAM (0 800 99999) şi accesată pe site-ul CNAM, la rubrica “Medicamente compensate”
Sursa: TVR Moldova.MD