DISTRIBUIȚI

Au trecut cinci ani de când renumitul actor Mihai Volontir a plecat la cele veșnice. Cu toate acestea, pe mormântul lui din Cimitirul Central din Chișinău nu a fost instalat încă un monument, așa cum au promis autoritățile atunci când maestrul a fost condus pe ultimul drum. Subiectul a fost abordat și în cadrul emisiunii culturale „Vânturile, valurile”, de la Jurnal TV.
Interpretul Ricu Vodă este unul din artiștii care a încercat să atragă atenția opiniei publice asupra acestei probleme. „Tot timpul trec pe lângă mormântul lui Mihai Volontir când mă duc la părinți. Nu vreau să judec pe nimeni, dar au trecut abia cinci ani și mormântul lui aproape că s-a făcut una cu pământul. Poate e și greșeala mea, trebuia să mă apropii de lucrătorii cimitirului să-i rog să sape, să-l înalțe. Mi-a fost greu să văd asta pentru că l-am cunoscut pe Mihai Volontir de la prima lui filmare în filmul „Se caută un paznic” de Vlad Ioviță. Pentru mine Volontir e ca Jean Marais pentru francezi”, a spus interpretul.
Amintim că Efrosinia Dobândă-Volontir, soția regretatului Mihai Volontir, a declarat luni, într-un interviu pentru JurnalTV că dacă atunci când mai respira actorul și când mai era conștient, unii demnitari au venit și și-au cerut iertare de la el și au mai promis câte ceva, ulterior nu s-a făcut nimic. Au promis că o instituție îi va purta numele, apoi că o stradă din capitală va fi numită Mihai Volontir, dar acest lucru nu s-a întâmplat. „Mă doare sufletul că nu e numai el, mai sunt și alții care într-adevăr sunt oameni de creație, dar sunt dați atât de rapid uitării”, a regretat soția renumitului actor.
Mihai Volontir s-a stins din viață pe 15 septembrie 2015, la vârsta de 81 de ani.
Sursa: Jurnal.md