DISTRIBUIȚI

Începând cu data de 19 aprilie cimitirul din orașul Sângerei și cel din satul Vrănești vor fi închise. Prin dispoziția emisă de Comisia pentru Situații Excepționale Sângerei din 14 aprilie, curent, se interzice accesul în cimitirul din oraș și satul Vrănești pe perioada Sărbătorilor Paștelui, începând cu data de 19 – 28 aprilie.

Potrivit lui Arcadie Covaliov, președintele Comisiei Situații Excepționale Sângerei și edilul orașului „prin dispoziția nr.7 din 14 aprilie „Cu privire la măsurile sporite de prevenire a virusului COVID-19”, se interzice accesul în cimitirele din teritoriul administrat pe perioada sărbătorilor pascale, începând cu 19.04-28.04, cu excepția ceremoniilor de înmormântare. Aducem la cunoștință și preîntâmpinăm cetățenii că nerespectarea prevederilor stabilite de Comisia Situații Excepționale constituie pericol pentru sănătatea publică și va servi temei de tragere la răspundere pentru gestionarea contravențională sau penală a persoanelor vinovate.
Întrucât respectăm legea și dispozițiile adoptate pentru gestionarea acestei situații critice, rugăm să păstrați calmul, seninătatea omenească și creștinească, simțul responsabilității.”
Această nouă cerință pusă în fața cetățenilor reiese din starea de urgență declarată în întreaga țară prin deciziile Comisiei Situații Excepționale a R.Moldova.