Chişcăreni în vizită la Vălenii de Munte

Chişcăreni în vizită la Vălenii de Munte

586
DISTRIBUIȚI

Recent, delegaţia din Chişcăreni, a ajuns la deschiderea oficială a Cursurilor de vară ale Universităţii Populare „Nicolae Iorga” la Centrul Cultural din Vălenii de Munte. Tradiţionalele Cursuri s-au desfăşurat în perioada 14 – 19 august, iar cei din Chișcăreni au fost prezenți pe întreaga perioadă. Universitatea Populară „Nicolae Iorga” este o instituţie de prestigiu a vieţii culturale şi ştiinţifice româneşti, devenită azi seculară.

“Timp de o săptămână am avut parte de prelegeri, lansări de carte, vernisări de expoziții și spectacole poetice. Organizatorii ediției 2016 sunt Ministerul Culturii, prin Direcţia Judeţeană pentru Cultură Prahova, împreună cu Consiliul Judeţean Prahova şi primăria oraşului Vălenii de Munte, prin instituțiile de cultură ale acestora. Temele principale ale cursurilor din acest an au fost: 100 ani de la intrarea României în Primul Război Mondial; realizarea Marii Uniri; 150 ani de la nașterea lui Constantin BRÂNCUŞI; 150 ani de la înființarea Academiei Române; 150 ani de la proclamarea principelui Carol de Hohenzollern Sigmaringen, ca domnitor al României. Am avut parte de excursii în Județul Drajna, la mănăstiri, la salină, deci pot să spun că a fost o vizită minunată” , a declarat primara satului Chișcăreni, Silvia ȚURCANU.
Anul acesta este al cincilea an când comuna Chișcăreni participă activ la aceste cursuri. Ca şi în anii precedenţi, Cursurile de Vară ale Universităţii Populare „Nicolae Iorga” de la Vălenii de Munte au fost onorate de participarea unor cunoscuţi oameni de cultură din ţară şi din afara graniţelor ei: academicieni, membri ai Uniunii Scriitorilor din România şi ai Uniunii Scriitorilor din Moldova, reputaţi istorici şi scriitori din Germania, Republica Moldova etc.
“Universitatea de Vară de la Vălenii de Munte este un eveniment important pentru…

Continuarea o citiți în ziarul nr. 31 din săptămâna aceasta