DISTRIBUIȚI

Compania „ONUR Taahhut Tasimacilik Insaat Ve Ticaret Sanayi A.S.” este responsabilă de reabilitarea drumului R6 Chișinău- Orhei-Bălți. Este vorba, de fapt, de două sectoare din drumul Chișinău-Orhei- Bălți, cu o lungime de 30 kilometri: centura de ocolire a orașului Sângerei și unsegment de drum de la Sângerei și până la Sărăteni. Reprezentanții Guvernului și Administrației de Stat a Drumurilor susțin că drumul va fi reparat conform standardelor europene.
După o pauză de aproape doi ani, lucrările la drumul R6 Chișinău-Orhei-Bălți au fost reluate. În total proiectul de reconstrucție a traseului costă 36003933,09 mln euro.
Igor Romaniuc, Inginerul responsabil pentru organizarea circulației rutiere, a ținut să menționeze că: „ Aceste segmente de drum trebuiau să fie gata încă doi ani în urmă, dar compania MSF Engenharia din Portugalia, care a câștigat precedentul contract în anul 2015, a efectuat doar circa o treime din lucrările planificate. Așa că autoritățile au fost nevoite, în martie 2018, să rezilieze contractul.

Continuarea citiți în nr. 22 din 19 iunie 2020