DISTRIBUIȚI

Pentru elevii clasei a III-a, sala de clasă este a doua casă a lor. O clasă ca în povești numesc ei sala unde își petrec zilnic activitățile.

În condițiile COVID-19 fiecare își are locul său, bancă aparte pentru fiecare. La pauză clasa este bine aerisită și mobilierul dezinfectat.
Elevii respectă cu strictețe cerințele pentru a fi în siguranță. Cel mai îndrăgit și scump colțișor din clasă pentru ei este ,,Grădina limbii materne”. Aici chiar din clasa I-a au deprins să deosebească vocalele de consoane, au cunoscut cuvintele fermecate ,,poftim”, ,,mulțumesc”, ,,la revedere”, ,,bună ziua”, ,,cu plăcere”, etc.
A devenit o tradiție ca în fiecare lună să avem oaspete de onoare al ,,Grădinei limbii materne” câte un scriitor.
În luna ianuarie elevii au dus un dialog cu poezia Luceafărului Poeziei Românești, Mihai Eminescu. La început de februarie am mers la braț cu versul Poetului tuturor vârstelor Grigore Vieru, iar la sfârșitul lunii am avut oaspeți elevii din celelalte clase primare care au înscenat poezia lui Ion Vatamanu sub genericul ,,Iarba și Îngerii lui”. Acest medalion literar a fost consacrat poetului cu ocazia a celor 10 ani de la onorarea gimnaziului nostru cu numele lui.

Continuarea citiți în n.17 din 23 aprilie 2021