DISTRIBUIȚI

În teritoriul raionului Sângerei continuă să-și desfășoare activitatea angajații Direcției Regionale Nord a Inspectoratului General de Carabinieri. De la primele ore ale dimineții, în fiecare zi ei sunt aproape de cetățenii noștri, venind în ajutor la necesitate, asigurând ordinea publică. Pe parcursul fiecărei zile ei continuă desfășurarea campaniei de informare antitutun.
În orele matinale pic, când elevii se grăbesc la ore, patrulele de carabinieri asigură trecerea pietonală. La toate trecerile către instituțiile de învățământ din oraș ei ajută elevii să traverseze în siguranță strada. Pe parcursul zilei ei contină campania antitutun – antifumat. Fiind prezenți în locurile publice, ei stau de vorbă cu cetățeni, cu trecători, cu persoane care se plimbă prin parc și cu cei care lucrează în parc, îndeplinind lucrări de salubrizare. Carabinierii informează că „conform legii, fumatul se interzice în toate spațiile publice închise și semideschise, inclusiv în locurile de uz comun, la locurile de muncă , în toate spațiile publice deschise administrate de instituțiile medico-sanitare sau instituțiile de învățământ și altele. Carabinierii promovează în convorbirile cu cetățenii , că „nerespectarea acestor prevederi atrage după sine sancțiuni prevăzute de art.91, alin 18 al Codului Contravențional RM.” Drept că ei nu au venit în teritoriul nostru cu scopul de a pedepsi, dar de a informa și a preântâmpina încălcarea acestor prevederi și de a face ca cetățenii, tinerii să înțeleagă gravitatea problemelor în cauză în caz de nerespectare.
În ziua de marți, 11 februarie, în parcul din or.Sângerei și în adiacentul acestuia au fost dezlocate două rute de patrulare pedestră cu scopul profilaxiei încălcărilor sau comiterii în rândurile tinerilor și minorilor a cazurilor de consum de țigară sau alcool. Potrivit lui Alexandru Șpac, șeful echipei de carabinieri dislocate, a parvenit rugămintea din partea administrației Liceului „Mihai Eminescu” de a supraveghea această zonă, unde se întâmplă ca unii liceenii, ieșind de la ore, își permit să fumeze în parc. Noi supraveghem și o să ne străduim să întreținem convorbiri cu fiecare grup de tineri care se va reține după ore în parc”.
Muncitorii Întreprinderii Muncipale Direcția de Producție Comunală și de Locuințe care îndeplineau lucrări de salubrizare, au acceptat cu multă recunoștință discuția cu carabinierii în cadrul campaniei antifumat. Ei ne-au spus că aceste razii pe care le întreprind carabinierii în teritoriul nostru, dar și în parc ca spațiu public sunt binevenite și necesare. Îndeplinind lucrări de curățenie în parc muncitorii depistează nenumărate pachete de țigări folosite, mucuri de țigară și foarte multe sticle după consum de alcool. Sunt dovezi că aici tinerii se adună și își permit aceste lucruri. Din acest punct de vedere intervenția patrulelor de carabinieri este de neamânat.
Activitatea angajaților Direcției Regionale Nord a Inspectoratului General de Carabinieri continuă.