Cântarul electoral în balanța moralității

Cântarul electoral în balanța moralității

49
DISTRIBUIȚI

Scopul scuză mijloacele. Acum scopul majorității e să se vadă cât mai rapid cetățean european, egal între egali. O dată în patru ani, suntem adevărații stăpâni ai acestei țări. Cei de care depinde viața noastră. Acum a sosit momentul ca fiecare să se manifeste ca eroi adevărați ai neamului. Soarta rar ne prilejuiește asemenea momente. Să fim pătrunși de simțul totalei responsabilități. Să nu ne vindem pe bani mărunți, votul nostru e viața noastră, viața urmașilor noștri, iar viața nu se vinde.
Cu toții așteptăm alarmanți ziua de 24 februarie.
Oare politicienii noștri vor dori să ia acele mari decizii pe care le-au luat pentru Moldova, înaintașii noștri din Sfatul Țării?

Suntem și azi la fel de turmentați și trăim aceleași perioade de rătăciri și sincrope politice, realități care nu prea ne fac să credem că în timpul apropiat vom avea o soartă cu mult mai bună.
Suntem în plină campanie electorală, prin localitățile noastre au loc întâlniri cu candidații la funcția de deputați în Parlamentul Republicii Moldova. Fiecare încearcă să aducă cât mai multe argumente în favoarea propriei „probleme” și să vină cu propriile soluții. Cert este faptul că ne înarmăm cu răbdarea și respectul necondiționat pentru a –i asculta.
A existat și există o oarecare unitate între ideile multor partide politice cum ar fi: aderarea la Uniunea Europeană, creșterea salariilor și pensiilor, lupta împotriva corupției, majorarea veniturilor cetățenilor, îmbunătățirea sistemului de sănătate și a celui de educație etc. Puțini sunt cei care ne explică clar cum văd ei realizarea acestor obiective. Și mai puțini vor să știe care sunt promisiunile reale, clare, pas cu pas, ale formațiunilor politice. Asta de fapt și „turmentează” cel mai mult. Nu mai vedem nicio diferență între politicienii care se perindă prin față pentru a ne câștiga votul. Nu vedem cum s-ar schimba propria bunăstare dacă am vota un candidat sau altul… Sunt convinsă că în celelalte campanii am votat pentru lideri și nu pentru cineva, ne-am dat votul pentru idealuri și nu soluții pragmatice, pentru unele probleme concrete.
Majoritatea partidelor cu șansă de accedere în parlament ne propun strategii destul de detaliate spre deosebire de electoratele precedente. Ne-a rămas să profităm de această aparentă maturizare a unor partide de la noi și să facem alegerea corectă punând la bază alte criterii decât cele emotive. …

continuarea o puteți găsi în ziarul numărul 7 al acestei săptămâni