DISTRIBUIȚI

Secția Situații Excepționale Sângerei (SSES) continuă Campania de prevenire a incendiilor și intoxicațiilor cu monoxid de carbon.
Astfel, pompierii au mers în gospodăriile oamenilor pentru a le oferi recomandări în vederea evitării cazurilor de intoxicații cu gaze emanate în urma procesului de ardere în sobe. Angajații secției raionale atenționează oamenii asupra exploatării surselor de încălzit autorizate, dar și a necesității verificării sobelor înainte de utilizare.
La fel, pompierii sugerează ca focul să fie stins în sobe pe parcursul nopții, iar obiectele de mobilier să nu fie apropiate de acestea. Astfel este foarte important de a utiliza corect și adecvat instalațiile și utilajele de încălzire. Anume sobele pe combustibil solid deseori duc la cazuri de intoxicare cu monoxid de carbon, uneori soldate cu decese.
Totodată, oamenii sunt îndemnați să evite conectarea la energie electrică a reșourilor defecte sau a instalațiilor improvizate.
Potrivit lui Sergiu Mihailiuc, șeful SSES, de la începutul anului în raion au fost înregistrate 53 de incendii, 4 persoane au fost mistuite de flăcări.