DISTRIBUIȚI

Producătorii agricoli din raion sunt cuprinși totalmente de muncile câmpului. După mai multe rânduri de ploi dumnezeiești care au căzut şi mai cad în fiecare zi, sufletul lor a întinerit, prin speranțele noi care le-au pus.

Văzându-şi culturile agricole abundent înverzite, în stare bună, fiecare dintre ei au alungat şi depăşit îngrijorarea pentru pierderile şi minusurile în câştigul roadei, înregistrat în anul trecut, secetos până la durere de tâmpă şi de os. Din nou şi-au călcat pe inimă şi lucrează câmpurile.

Având buzunarul gol pentru a se implica într-un nou an agricol, fiecare dintre ei şi-a asumat noi datorii, credite bancare pe care le investesc rând pe în creşterea viitoarei roade.

Au procurat seminţe, motorină, erbicide şi acum luptă contra buruienilor. Câmp cu câmp, culturile agricole, păcat de zis, bucură ochiul şi sufletul de la un capăt al raionului până la celălalt. Agricultorii mulțumesc lui Dumnezeu pentru ploi, că de celelalte au grijă ei: Să aibă ţara ce mânca, dar şi magnaţii ce fura.
Culturile agricole principale, grâul de toamnă, orzul, floarea soarelui, porumbul, dar şi livezile de cireşe, mere, prună, alte fructe îl bucură pe Ion Vieru, directorul SRL „Coriandro Agro.” „Creşte frumos grâul şi toată roada la aşa ploițe, şi muncă depusă, dar nici buruenile nu se lasă. Acum principala ocupaţie este stropirea culturilor contra lor. Luptăm cu buruienile. Ne avantajează tehnica în bună funcţiune, mecanizatorii experimentaţi, buni gospodari şi erbicidele cu care ne-am asigurat.

Continuarea citiți în n.21 din 28 mai 2021