DISTRIBUIȚI

Pentru îmbunătățirea calității formării profesionale în conformitate cu Planul managerial de activitate al Direcției Educație Sângerei, Gimnaziul ,,Adrian Păunescu” din satul Copăceni, a devenit gazda Atelierului de formare continuă al directorilor adjuncți pentru instruire din instituțiile de învățământ general, cu genericul: ,,Brandingul cadrului didactic – o coordonată esențială a dezvoltării profesionale”.
Atelierul ce s-a desfășurat online a debutat cu o prezentare bine structurată a instituției de învățământ, pregătită de către directorul Victoria Mițic, evidențiind faptul că gimnaziul ce poartă numele marelui poet reprezintă ,,O școală pentru fiecare” ce are în vedere stimularea și valorificarea potențialului tuturor elevilor săi, printr-un demers didactic modern, eficient și coerent, desfășurat într-un spațiu corespunzător dotat. Climatul educațional al școlii este bazat pe performanță, competiție transparentă și onestă, pe cooperare și încurajare a inițiativei individuale și a inovației didactice menite să susțină dezvoltarea individuală a fiecărui elev și a egalității de șanse prin educație. Totodată au fost evidențiate și performanțele recent obținute, prin implicarea activă a echipei manageriale, a cadrelor didactice împreună cu elevii în proiecte, parteneriate cu alte instituții, concursuri naționale și internaționale.
În cadrul acestui atelier am avut onoarea să fim prezenți măcar și online la ora publică prezentată de Olesea Nica, profesor de limbă și literatură română, gradul II didactic. Prin măiestria și tactul său pedagogic în cadrul atelierului de cercetare cu genericul : ,,Atmosfera și iubirea familială”, având la bază mitul ,,Filemon și Baucis”, profesoara, împreună cu elevii clasei a V-a, în urma orei desfășurate cu succes, au ajuns la concluzia că familia este locul unde găsim înțelegere, liniște, respect și iubire.

Continuarea citiți în nr.10 din 05 martie 2021