Boboteaza la Sângerei

Boboteaza la Sângerei

134
DISTRIBUIȚI

Boboteaza, una din cele 12 mari sărbători ale anului, la Sângerei are o tradiție moștenită din moși-strămoși, care ne umple sufletele cu pace și bucurie pentru un an întreg.

De Bobotează, lumea creștină se adună în fiecare an în curtea Bisericii din Sângerei. Cu mare interes vin și copii să vadă ritualul sărbătorii, care urmează să fie păstrat și promovat de generațiile viitoare. Fiecare vine cu un vas în care ia apa cristalină și îl așează pe mesele pregătite din timp. Boboteaza e sărbătoarea sfințirii apelor, pentru că anume în această zi Iisus Hristos a fost botezat de către Ioan Botezătorul în apele Iordanului. Slujba de sfințire a apei e oficiată de către Preacucernicii preoți Ioan Ursachi, Maxim Guzun, Blagocinul raionului și Serghei Zubatîi.

În orice casă. agheazma e și un medicament la care apelăm atunci când avem nevoie și credem că are puteri vindecă- toare. Simbolul sărbătorii e porumbelul, care semnifică purificarea sufletului. Pentru a da viață vocii Tatălui și Sfântului Duh ce se pogoară în chip de porumbel asupra lui Iisus, au fost eliberați câțiva porumbei. Sărbătoarea culminează cu salve de arme, menite să alunge spiritele rele.

Картинки по запросу boboteaza