DISTRIBUIȚI

Președintele interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate, Igor Grosu, spune că pot fi identificate surse financiare pentru organizarea alegerilor anticipate, chiar dacă în bugetul de stat pentru anul 2021 nu au fost planificate fonduri pentru acest exercițiu.

Grosu: Bani pentru anticipate vom obține din optimizarea 
Potrivit liderului PAS, banii pentru alegeri vor fi luați din reducerea cheltuielilor neesențiale stabilite în buget pentru unele ministere și instituții de stat, transmite Știri.md cu referire la IPN.
Anterior, Comisia Electorală Centrală a anunțat că pentru organizarea unor alegeri parlamentare anticipate, în acest an, ar fi necesară suma de 120 de milioane de lei. Liderul PAS, Igor Grosu, spune că, deși în buget nu au fost planificate cheltuieli pentru organizarea alegerilor, această sumă poate fi lejer identificată.
„Bani în buget sunt. Chiar dacă nu există rubrică în care să fie specificat că sunt pentru alegeri. Ne vom lipsi, de exemplu, de lucrările de reparații de 50 de milioane de la FISC. Va mai răbda FISC-ul un an fără reparație. Nu vom procura de 15 milioane echipamente pentru Ministerul de Interne, nu vom cumpăra mașini pentru unele consilii raionale. Bani vom găsi din optimizarea cheltuielilor”, a spus Igor Grosu, în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Continuarea citiți în nr. 15 din 09 aprilie