DISTRIBUIȚI

Mai mulți dintre cititorii noștri, care sunt cu ziarul „Ecoul Nostru” în suflet ne-au sugerat să elucidăm în ce măsură interesul guvernanților rezonează sau nu cu cel al cetățeanului?
Interesele cetățenilor simpli, celor care au acordat vot de încredere actualilor guvernanți ai țării, sunt omise din cadrul ocupațiilor Guvernului, deputaților Parlamentului, autorităților centrale, dar și a celor raionale. Aceasta este realitatea, care ne-au expus-o cu deznădejde intervievații noștri. Doar bătălii politice vedem, atacuri în judecată, certuri și dușmănie. Predomină propriul interes și tot ce fac pentru ei fac, nu pentru bunăstarea vieții cetățenilor și vieții localității unde aceștia trăiesc și muncesc or își duc greul bătrănețelor. Cetățenii consideră că merită mai multă atenție, grijă din partea autorităților și deputaților care au nimerit în fotolii și în funcții înalte de stat datorită votului său.
Mai vin niște alegeri și un nou scrutin și ei ne-au spus că sunt deciși să demonstreze și să dovedească prin vot și să taxeze în ce măsură interesele guvernanților sunt aproape de viața și problema cetățenilor care i-au votat.

Mihail Zamornea, or. Sângerei, vârstnic oxigenar: „Nici pe aproape să fie Guvernul al cetățenilor. Acesta-i purul adevăr. Îmbâtrânim de-a binelea de când tot votăm corect, pe cei mai onești, pe cei mai buni, dar nimeresc la conducere și câștigă alegerile cu totul alții, intresele cărora nu rezonează cu interesele cetățenilor. Mai presus de așteptările cetățenilor ei pun și sunt puse propriile interese, propriul orgoliu, cele de grup și interesele de partid. Ce să mai ascundem, avem pe bună seamă un Guvern al partidelor, nu unul al cetățenilor. Socialiștii conduc prin miniștrii lor, democrații, care s-au unit cu ei, conduc prin cei 5 miniștri ai lor. În favoare se află socialiștii căci ei au majoritatea de voturi și ce spun ei, cum votează proiectele de lege, deciziile, ce spune liderul lor de partid aceea prim-ministru face. Cetățeanul este departe de ei și uitat. Alții, nimeriti în parlament prin filiera unui partid, dar fac traseism politic și crează din mers alte partide sau grupuri parlamentare. Aceasta se întâmplă atât la nivelul guvernării centrale, cât și în legislativul nostru raional. Ai noștri de pe loc, doar se plimbă prin judecăți, nu au făcut din noiembrie până în prezent nici un bine pentru cetățeni. Întrebați-i Dvs la rând pe fiecare dintre cei 33 de consilieri, cine și ce întrebare concret a rezolvat pentru cetățeni, pentru o localitate, pentru un grup de oameni care s-au adresat. Nu o să aibă ce Vă spune. Ei doar se ceartă, se judecă, și cheltuiesc banii publici pentru lucrul lor în ședințele Consiliului raional care nu ne dă nouă cetățenilor nici o eficiență sau îmbunătățire a vieții. Unii au fost în noiembrie cu comuniștii, acum s-au vândut socialiștilor tot contra niște interese de-ale lor, nu de-ale oamenilor simpli, deznădăjduiți și fără încredere în viitor și în capacitățile lor de aleși ai poporului. Ce vreme am ajuns și ce oameni ne cârmuiesc, amar de viața nostră. ”

Continuarea citiți în nr. 29 din 31 iulie 2020