DISTRIBUIȚI

Joi 28 mai, curent consilierii raionali s-au întrunit în ședință de lucru, unde au examinat un program de lucru constituit din 38 de chestiuni. Președintele ședinței a fost ales, în prezența a 33 consilieri, Oleg Cernei, cu 18 voturi. După mai multe controverse privind introducerea în ordinea de zi în primă chestiune a proiectului de hotărâre privind examinarea notificării Oficiului Teritorial Bălți al Cancelariei de Stat opiniile s-au dispersat. 14 consilieri din 33 prezenți la ședință au părăsit sala. Ședința a continuat, deliberativ, cu prezența a 19 consilieri: 10 din Partidul Socialiștilor, 2 membri ai Partidului Comuniștilor, 2 ai Partidului Democrat, 4 – PAS, un consilier PUN. Aceștia au continuat ședința. Președintele ședinței a sesizat poliția să ia atitudine față de consilierii care au părăsit ședința, că, în opinia sa, au perturbat liniștea și bunul mers al lucrărilor.
Chestiunea cu privire la examinarea repetată a notificării Oficiului Teritorial Bălți al Cancelariei de Stat cu privire la legalitatea actualei conduceri a raionului a fost supusă votului, în prezența a 33 consilieri și inclusă în ordinea de zi cu votul a 18 consilieri. Conform notificării, Cancelaria de Stat a constatat anterior încălcarea legislației la alegerea conducerii raionului Sângerei, președintelui și celor trei vicepreședinți. În acest context, a fost solicitată abrogarea deciziilor emise la data de 27 noiembrie 2019, atunci când aceștia au fost aleși în funcție.
„După această notificare, 11 consilieri raionali au contestat în instanța de judecată și există decizia Judecătoriei Bălți prin care s-a dat câștig de cauză și s-a constat că președintele raionului și vicepreședinții au fost aleși ilegal în funcții. Noi astăzi, după pandemie, ne-am întrunit în ședință și am pus în discuție subiectul respectiv. A fost prima chestiune de pe ordinea de zi. A fost prezent la ședință și reprezentantul Oficiului Teritorial al Cancelariei de Stat și cu 18 voturi a fost acceptată notificarea și au fost anulate toate deciziile de numire în funcție a conducerii”, a precizat pentru „Ecoul Nostru” consilierul PAS, Oleg Cernei, președintele ședinței.

Continuarea citiți în nr. 20 din 05.06.2020