Au trecut în eternitate

Au trecut în eternitate

220
DISTRIBUIȚI

Ne-a părăsit, plecând la cele veșnice…

Comunitatea sângerei este profund îndurerată de trecerea în neființă a doctorului în științe medicale, conferențiarului universitar, Catedra de medicină socială și management sanitar „Nicolae Testemițanu”, cercetătorului științific superior, metodist coordonator la Muzeul Universității IOAN ONCEANU.
Ne vine foarte greu să conștientizăm că inegalabilul, inconfundabilul și distinsul băștinaș IOAN ONCEANU a plecat pentru totdeauna…
Miercuri, am trăit emoții deosebite, l-am petrecut pe ultimul drum, la casa de veci, din cimitirul orașului Sângerei.
Pe parcursul vieții sale s-a manifestat ca un om de mare omenie, un profesor, conducător și lider în lumea științei medicale, îndrumător al tinerilor porniți pe calea grea, dar atât de nobilă a cercetării.
Știința pentru sănătatea omului a fost universul în care a trăit și pe care l-a slujit cu multă sârguință și dăruire toată viața.
Profesor universitar și cercetător, a realizat numeroase lucrări de valoare, rezultate dintr-o reflecție a erudiției profunde și a muncii sistematice asiduie, întruchipând înalte virtuți și aspirații ale oamenilor de știință. A muncit cu dăruire și credință pentru a contribui la perfecționarea învățământului superior medical, dezvoltarea științei în domeniul medicinei și la fortificarea sănătății omului. Și-a realizat destinul cu pricepere, cutezanță și optimism.
Moartea a fost una nemiloasă, cuprinzându-l cu aripile-i negre și cernindu-i halatul alb imaculat pentru totdeauna. Cu regret, așa se întâmplă chiar și cu cei mai talentați discipoli a lui Hipocrate. Trecerea sa în neantul veșniciei este o pierdere irecuperabilă pentru comunitatea medicală. A rămas un gol neacoperit în inimile celor care l-au iubit și-i vor păstra pe veci amintirea.
Îndoliată familie și scumpe rude, … Oricât de mare ar fi durerea pe care o trăim… Oricât de profunde ar fi regretele, care ne copleșesc… suntem convinși că OMUL IOAN ONCEANU – părinte, bunel, rudă – va trăi mereu…va trăi în inimile și sufletele noastre atâta timp cât vom ține aprinsă flacăra iubirii și dragostei pe care i-o purtăm.
Și pentru că a trăit în lumină, toți ne rugăm la Bunul Dumnezeu să-i dea lumină și acolo, în lumea celor sfinte.
Exprimăm profunde condoleanțe și întreaga compasiune familiei îndoliate.
Dumnezeu să-L ierte și să-L odihnească în pace.
Ziarul „Ecoul nostru”, Grigore Corcodel, președintele raionului, Arcadie Covaliov, primarul orașului Sângerei și satului Vrănești, Ecaterina Atanasov, profesoară de română LT „Mihai Eminescu” din or. Sângerei, Lilian Brânză, directorul Spitalului Raional, Ion Galus, consilier raional, medic, Elvira Tronciu, șefa Serviciului Urgență Sângerei, Gheorghe Balea, șeful Centrului de Sănătate Publică Sângerei, Eleonora Tartacovschi, directoarea Centrului de Sănătate Sângerei, Marcela Baciu, medic reanimatolog, Nina Hadârcă, cuscră.

Dragii noștri prieteni, Liuba și Dumitru Ochincă,
în aceste clipe de adâncă tristețe, pline de lacrimi și durere, este foarte greu să găsești cuvintele care ar putea alina marea pierdere – moartea prematură a scumpei și iubitei fiice, NATALIA. Golul imens și fără margini lăsat în urmă nu poate fi acoperit de nimeni și nimic.
O lumânare aprinsă și gândurile noastre de susținere. Suntem alături de familia voastră îndoliată.
Dumnezeu să o aibă în paza sa veșnică, de-a dreapta Sa, pentru totdeauna.
Cu mult regret și durere în suflet, familia Elizavetei Cojocari din Soroca

Lumina stelei tale, mai pâlpâie în ale noastre inimi

Plecat-ai prea devreme dintre noi/ Lăsându-ne îndurerați în suflet, pusteiți și goi./ Ai plecat fără a spune un cuvânt/ Fără să ceri un sfat sau ajutor.
PETRU LOGHIN s-a născut la 26.08.1956 în satul Bălășești, Sângerei. În perioada 1977-1980 și-a făcut studiile la Colegiul Tehnic de Mecanizare și Electrificare. În 1982-1984 a activat în calitate de metodist în domeniul sportului în s. Bălășești. Din 22.02.1984-1999 a activat în calitate de secretar al Consiliului comunal Bălășești. Începând cu 01.07.1999 și până la 16.06.2003 a deținut funcția de specialist în problemele reglementării legislației funciare în comuna Pepeni. Din 16.06.2003 până la 27.04.2020 a activat în calitate de secretar al Consiliului comunal Bălășești. Până la ultima suflare a dat dovadă de profesionalism, devotament față de profesie, colegialitate, cumsecădenie, generozitate, verticalitate.
Pierderile sunt întotdeauna neașteptate și dureroase, dar mai cu seamă pierderile unor oameni buni, atenți precum a fost regretatul PETRU LOGHIN, provoacă o durere dublă, triplă…
În după amiaza zilei de 27 aprilie, neașteptat, nebănuit de nimeni a plecat subit în lumea celor drepți. S-a stins ca o lumânare, pe neașteptate, când avea atâtea proiecte de transpus în fapte. Regretatul coleg avea un suflet nobil, de o înaltă inteligență, modestie rară, mereu săritor la nevoie. Va rămâne în inimile și memoria noastră ca un model de adevărat om, soț, tătic, coleg, prieten, vecin…
Exprimăm sincere condoleanțe, compasiune soției, copiilor, familiei îndurerate care îl deplâng.
Dumnezeu să-L ierte și să-L odihnească în pace unde toți drepții se odihnesc.
Profund îndurerați, colectivul Primăriei comunei Bălășești

Administrația și întregul colectiv al Gimnaziului Bălășești exprimă sincere condoleanțe și sentimente de adâncă durere, compasiune și profunde condoleanțe colegei noastre, VERONICA LOGHIN, învățătoare clasele primare, copiilor, nepoților, rudelor în legătură cu trecerea în eternitate a celui care a fost PETRU LOGHIN, un soț exemplar, cu o inimă și un suflet mare, un bun familist, un tată și un bunel grijuliu.
Regretăm trecerea în lumea celor drepți a celui care a fost prieten de familie, cumetru, persoană săritoare la nevoie, care a fost soțul colegei noastre și distinsei doamne Veronica Loghin.
Împărtășim durerea pierderii cu întreaga familie îndoliată și suntem alături în aceste momente de incomensurabilă durere și pierdere. Îi vom păstra vie amintirea. Ne va fi dor de el. Ne dor și ne vor durea ori de câte ori lacrimile soției regretatului prieten, lacrimile copiilor, care l-au pierdut pentru totdeauna.
Exprimăm profunde condoleanțe colegei noastre și celor dragi, care-l deplâng.
Dumnezeu să-L ierte și să-L odihnească în pace!
Colectivul Gimnaziului Bălășești

Adio, dragă colegă…
A plecat la Ceruri sufletul ex-șefei Direcției Educație Sângerei MARIA DONȚOV…
Ne-a fost alături la bine și la greu, a pus întotdeauna cuvântul și umărul când cineva dintre colegi a avut nevoie…Și-a adus un prinos deosebit la dezvoltarea învățământului în raion. Cei care au cunoscut-o vor ține minte pentru totdeauna ca pe o directoare principială, dar plină de omenie și respect față de fiecare: colegi de muncă zilnică, conducătorii de unități școlare, pedagogi.
S-a stins din viață, sufletul ei rămânând pentru un timp să planeze de asupra noastră, în toate birourile Direcției.
Rămânem triști și îndurerați că nu i-am putut oferi mai mult, că nu am putut riposta nemiloasei morți care a luat-o de printre noi. Domnul s-o ocrotească și s-o aibă în paza Sa. Noi, cei care am cunoscut-o, îi vom păstra pentru totdeauna memoria.
Colegii de la Direcția Educație Sângerei