DISTRIBUIȚI

 

Colectivele artistice vocale și de dansuri populare din raion au încheiat această primăvară cu participarea activă la Festivalul concurs raional „La umbra nucului bătrân”. Festivalul s-a desfășurat în scuarul Casei de Cultură„ Nicolae Iorga” și a fost organizat de Secția de Cultură în colaborare cu autoritățile raionale și locale.

Pentru buna desfășurare a evenimentului a fost amenajată o scenă, cu scaune sub cerul liber cu suportul primăriei orașului.
Potrivit lui Valeriu Rusu, șeful Secției de Cultură și președintele juriului festivalului concurs„ La evenimentul de largă rezonanță culturală au participat circa la 300 de artiști și interpreți, printre care ansambluri vocale, dar și instrumentale, colective de dansatori, artiști vocaliști și instrumentiști. Festivalul„ La umbra nucului bătrân” a fost la a 60-ea ediție. Are o istorie frumoasă și memorabilă. Cu fiecare ediție noi prioritar urmărim obiectivul de a descoperi noi talente, de a le ghida în continuare pentru a deveni valori pentru cultura neamului. De-a lungul anilor și s-a pus baza acestei întâlniri de suflet dintre mesagerii artei din localitățile raionului, prezente la eveniment : Heciul Nou și Valea Norocului, Biruința și Chișcăreni, Cubolta și Pepeni , Răzălăi și Dumbrăvița care au adus în scenă autenticitatea , originalitatea valorilor culturale din localitatea lor. 

Continuarea citiți în n.24 din 3 iunie 2022