DISTRIBUIȚI
În poză: o parte din participanții la ședință

În data de 26 aprilie, curent, consilierii raionali au fost chemaţi într-o şedinţă extraordinară pentru a se pronunţa asupra mai multor proiecte de decizie de pe ordinea de zi, probleme care nu suportau amânare. Ei au aprobat modificări la decizia Cu privire la aprobarea bugetului raional pentru anul 2018, în lectura a doua, soluţionând prin aceasta multe chestiuni financiare pentru buna funcţionare a instituţiilor şi serviciilor raionale.

Prin vot unanim aleşii au acceptat rolul de partener al raionului nostru în cadrul proiectului „Creşterea accesibilităţii prin modernizarea infrastructurii de inters local din judeţul Iaşi şi raionul Sângerei”. O altă chestiune de interes pentru prosperarea raionului şi a serviciilor de sănătate asupra căreia s-au pronunţat este cea care ţine de participarea raionului în calitate de lider la realizarea proiectului „Sprijin pentru dezvoltarea serviciilor de sănătate şi accesul la sănătate”, din cadrul Programului Operaţional Comun România-Moldova.
În şedinţă consilierii au fost informaţi de către preşedintele raionului Vasili MARANDIUC „că avem toate şansele să fim încadraţi în Programul Operaţional comun România – Moldova şi să câştigăm proiectul transfrontalier. Acceptând rolul de lider în acest proiect, avem şanse de a câştiga un milion de Euro. Propunerea de proiect este pentru a restabili clădiria din spatele Incubatorului de Afaceri, care iniţial tot pentru servicii de sănătate a fost construită şi utilizată…

continuarea o puteți citi în ziarul numărul 18 din această săptămână