DISTRIBUIȚI

Echipe de tineri fotbaliști de la Ciulucani, Mândrești și Corobceni au participat la un turneu de minifotbal în memoria jurnalistului și scriitorului Efim Josanu, primul președinte a Comitetului Național Olimpic acțiunea fiind organizată de către colegii și prietenii de la Chișinău, de către primăria Ciulucani și Gimnaziul care-i poară numele regretatului condeier trecut acum un an și patru luni în lumea celor drepți.

Acțiunea fost organizată de către Nicolai Ambrosi, dr. în economie, profesor la Universitatea de Educație Fizică și Sport iar din echipa care a venit să participe la meci au fost Octavian Țâcu, profesor universitar, dr. în istorie și campion al Jocurilor Olimpice, ex-ministru al tineretului si sportului, Svetlana Sârbu, șefă Redacție Cultură la Radio Moldova, Boris Boguș, profesor universitar, antrenor emerit, Filip Eftode, jurnalist TV, iar gazdă a ,manifestării a fost dna Larisa Corman , primara de Ciulucani și dna Lilia Popa, directoarea Gimnaziului, Gheorghe Josanu, consilier raional și local de Ciulucani.
Turneul a decurs destul de încordat până la urmă victoria fiind cedată echipei dela Coropceni unde profesor de educație fizică este părintele paroh Gheorghe Stegărescu de la biserica din Suhuluceni care este și profesor de educație fizică de specialitate activând de 4 ani în instituția dată:
”Efim Josanu a fost unul din exemplele mele în sport, m-am pregătit către meseria de pedagog pe cărțile lui iată de ce am venit cu elevii mei după ce am săvârșit slujba de duminică în parohie”, ne-a relatat părintele- pedagog.
Larisa Corman, primara de Ciulucani a remarcat că este satisfăcută de rezultatele turneiuluui:
”Bineînțeles am dorit ca cupa să rămână la Ciuluceni, dar Efim Josanu, pământeanul nostru a respectat întotdeauna rezultatele competițiilor, pregătirea sportivului dar și spiritul de competiție. Deaceea am înmânat cu bucurie cupa în memoria notoriului nostru pământean”,
Nicolai Ambrosi fiind și organizatorul acestul turneu ne-a relatat că a adus mai multe surprize pentru baștina lui Efimn Josanu:
”Am adus două standuri cu imagini din biografia lui Efirm Josanu care precum știți a fost și primul președinte al Comitetuli Național Olimpic – un stand l-a donat la muzeul din Telenești unde este o sală a sporturilor iar altul va rămâne la Gimnaziul din sat. Vs. turneul este prima acțiune sportivă care credem că va deveni cu timpul republicană, totodată intenționăm să organizăm un turneu la tenis de masă în memoria jurnalistului”, a remarcat dl Ambrosi.

Continuarea citiți în n.25 din 10 iunie 2022