Au întreprins o vizită de lucru la Parcul Logistic...

Au întreprins o vizită de lucru la Parcul Logistic Agroindustrial

739
DISTRIBUIȚI

La propunerea preşedintelui raionului Vasili MARANDIUC, consilerii raionali , au întreprins o vizită de lucru la complexul frigorific în construcţie Parcul Logistic Agroindustrial, care se construieşte pe teritoriul raionului şi prevede dezvoltarea sectorului agricol prin crearea unei reţele agricole transfrontaliere. Consiliul raional este partener în implementarea acestui proiect. Acesta este finaţat de Uniunea Europeană, în cadrul Programului Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova. Preşedintele raionului a informat consilierii că „din lipsa de finanţe construcţia parcului a fost stopată şi finisarea proiectului în cauză bate pasul pe loc şi este în pericol încheirea cu bine a lucrărilor de construcţie”.
IMG_2771
În calitate de partener şi beneficiar al proiectului în cauză Consiliul raional urmează să se implice în continuarea lucrărilor prin susţinerea lor financiară. Sursele financiare investite de către europeni au fost utilizate în construcţie. Urmează să depună contribuţia sa beneficiarul. „La moment sunt identificate mai multe soluţii pentru a fi găsiţi, împrumutaţi banii necesari pentru a asigura finanţarea implementării până la capăt a proiectului în cauză şi crearea condiţiilor pentru producătorii agricoli din zonă pentru păstrarea producţiei agricole.

IMG_2779 IMG_2780

Este o şansă unică pentru raionul nostru, care nu trebuie să fie ratată”, a informat preşedintele raionului pe consilierii de la faţa locului. El a mai împărtăşit membrilor consiliului că multe costuri pentru lucrările înfăptuite au fost exagerate de către firmele care au fost antrenate ca executori. Din acest motiv surse financiare în implementare sunt declarate şi investite majore, iar lucrările efectuate nu sunt pe măsura lor. Vizitatorii s-au convins că acelaşi gard în jurul obiectivului , pe hârtie este construit la costuri şi investiţii de peste 300 de mii de lei. În realitate gardul nu este construit, nici o porţiune.
Preşedintele a îndemnat ca consilierii să fie…

Continuarea o citiți în ziarul nr. 29 din săptămâna aceasta.