DISTRIBUIȚI

Recent, 19 octombrie familia Ion și Eugenia Roșca din satul Evghenievca, comuna Copăceni au împlinit 70 de ani de căsnicie. Cu această ocazie primarul Vitalie Gojinevschi a întreprins o vizită în familia sărbătorită. Edilul i-a felicitat pe soții Roșca și le-a înmânat Diploma de fidelitate și un dar de bani de 2000 lei . Cu acordul Consiliului local primarul a acordat familiei Titlul de model de viață.

Șaptezeci de ani de viață împreună, în dragoste și armonie unul față de altul nu este un lucru întâmplător. Nici nunți de platină, cum este aceasta la un noian de ani împreună nu prea am sărbătorit în raion. Lumea, societatea, viața noastră și a tinerilor, a cuplurilor tinere au nevoie de această temeinicie de familie și de astfel de modele. Potrivit lui Vitalie Gojinevschi„ într-o lume zbuciumată de nevoi modelele de viață au devenit o floare rară. Lecțiile de caracter și trăinicie trebuie repetate și transformate în repere ale comunității locale. O astfel de lecție, poate cea mai grea dintre toate încercările pe care ni le pune în față viața este Căsnicia, o instituție tot mai amenințată de instabilitatea timpurilor noastre. În virtutea acestui fapt Consiliul local Copăceni a acordat familiei Roșca din satul Evghenievca Titlul „Model de Viață”,” a confirmat edilul , binecuvântând cuplul și admirându-i pentru armonia și , cumsecădenia lor, pentru respectul unul față de altul care se vede și se simte de la distanță, sincer și neprefăcut.
Soții s-au bucurat nespus de vizită. Satul e mic, lumea e puțină, copiii cu familiile lor le sunt departe și nu prea des le trece cineva pragul. Aceasta nu a fost prima vizită a primarului. El de câte ori are ocazie să fie cu treburile primăriei prin apropiere, le mai trece pragul, întrebându-i de sănătate. De la acest cuplu senin, binevoitor, unit prin dragoste și multă muncă în comun fiecare se încarcă cu energie pozitivă. Soții au căldură în priviri, bunătate pe chip, sunt pe picioarele lor, cu puține ofturi și mereu puși pe treabă. 

Continuarea citiți în n.43 din 22 octombrie 2021