DISTRIBUIȚI

101 cazuri noi de infectare cu coronavirus au fost confirmate ieri. Astfel, în republică sunt în total 965 de cazuri confirmate. Datele au fost anunțate de ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

Totodată, ieri au fost înregistrate încă două decese – un bărbat de 30 de ani din Chișinău și o femeie de 70 de ani din raionul Ștefan Vodă. Numărul deceselor provocate de COVID-19 în Moldova a ajuns la 19.

Autoritățile relatează că în ultimele 24 de ore s-au făcut mai puține teste la COVID-19 pentru că pe parcursul zilei de ieri nu au activat laboratoarele private și probele au fost prelucrate doar la laboratorul Agenției Naționale de Sănătate Publică.

Încă o persoană din satul Chișcăreni, raionul Sângerei este diagnosticată cu Coronavirus. Informația a fost confirmată de Gheorghe Balea, șeful Centrului de Sănătate Publică Sângerei. „Astfel, numărul total de infectări confirmate în raion a ajuns la 11. Alte două cazuri ca fiind suspecte, o graviduță și o tânără sunt plasate în instituții medicale sanitare, ele au fost supuse testelor la COVID -19, iar astăzi vor fi anunțate rezultatele, sperăm ca ele să fie negative.”

Cetățenii sunt rugați să respecte recomandările medicilor și ale autorităților, să stea cât mai mult acasă și să evite locurile unde se adună prea multă lume.