DISTRIBUIȚI

Corul „Gaudeamus” al Liceului „Olimp” din Sângerei a avut onoarea să fie invitat la Festivalul republican al Artei Corale, care s-a desfăşurat recent în oraşul Chişinău. Invitaţia de participare la o activitate de promovare a artei corale atât de prestigioasă a venit din partea Asociaţiei Corale  din Republica Moldova, care cunoaşte de mai mult timp nivelul de prestaţie al colectivului dat.

 

Potrivit dirijorului corului „Gaudeaumus „Gheorghe TĂBÂRŢĂ” festivalul de promovare al cântecului coral s-a desfăşurat sub genericul „A ruginit frunza din vii”, pe parcursul a patru duminici ale lunii noiembrie. Colectivul de la Sângerei a evoluat în ultima duminică a festivalului, în grupa de participanţi din care au făcut parte: colectivele corale „Lira” al Univesităţii de Stat din Chişinău, al Colegiului Muzical „Ştefan Neaga” şi al Colegiului republican de Comerţ. M-au trecut fiori reci când am fost anunţaţi că trebuie să ne măsurăm nivelul de pregătire şi de însuşire a artei corale cu colectivele respective, care deţin experienţa evoluţiei la concursuri peste hotarele ţării şi sunt premianţii lor. Emoţiile au trecut  şi sufletele ni s-au încălzit  la primele reacţii ale publicului, care ne-au aplaudat  cu încântare şi cu exprimări „bravo”.

Colectivul a prezentat patru lucrări: „Colo-n vale”, „A ruginit frunza din vii”, „Brâul amestecat” şi „Întăreşte-ne, Ierusalime”. Expresia de încântare a publicului a fost reflectată şi în mesajul de apreciere a  preşedintei Asociaţiei Corale din Republica Moldova, Elena MARIAN  Încântarea ei pentru măiestria interpretativă  şi experesia scenică a Corului „Gaudeaumus”a exprimat-o şi prin promisiunea că în viitor va implica colectivul coral de la Sângerei în diferite concursuri prestigioase de promovare a artei corale.

Membrii colectivului au mărturisit că participarea la acest festival le-a dăruit bucuria sufletească a unei aprecieri înalte. Drept colectiv coral ei au avut posibilitatea să-şi măsoare talentul interpretativ după înălţimea altor colective de nivel republican. Ei recunosc că urcă trepte  frumoase în evoluţia lor, datorită că au parte de un dirijor talentat şi profesionist în domeniul muzicii şi artei corale cum este Gheorghe TĂBÂRŢĂ. Prestaţia onorabilă  la festivalul republican a colectivul a fost drept o mulţumire administraţiei liceului, directoarei Ludmila ŞIŞCANU care a susţinut deplasarea  participanţilor la festival.

Continuarea o găsiți în nr. 53