DISTRIBUIȚI

Conform dispoziției Inspectoratului pentru Protectia Mediului nr.5 din 15.03.2022, în perioada 21 martie – 30 mai 2022 pe teritoriul RM a fost declarată perioada de organizare și desfășurare a acțiunilor de primăvară privind salubrizare și amenajare a localităților si a corpurilor de apă.

Urmează ca în această perioadă să se întreprindă un șir de acțiuni, care să includă amenajarea localităților, amenajarea gunoiștelor, lichidarea gunoiștilor neautorizate, salubrizarea zonelor de agrement și a spațiilor verzi.
Inspecția pentru Protecția Mediului Sângerei conform competențelor atribuite va monitoriza în teritoriul subordonat modul gestionării deșeurilor atât de către persoane fizice, juridice cît și Administarțiile Publice Locale, concomitent persoanele care nu vor respecta prevederile legislației în vigoare vor fi atrase răspunderii contravenționale.
Problema nerespectării modului de gestionare a deșeurilor ne afectează în egală măsură pe toți prin efectele negative pe care le produc atât pentru mediu dar și pentru sănătatea populației, cu alte cuvinte care mai devreme sau mai târziu se întorc împotriva noastră asemeni bumerangului.
E condamnabil faptul că nu se păstrează curățenia în comunitățile noastre, în pofida faptului că anual sunt organizate acțiuni de salubrizare, însă odată cu venirea primăverii constatăm că deșeurile aruncate la întâmplare inundă împrejurimile localităților.
Conform Constituției fiecare cetățean are dreptul la un mediu înconjurător securizat din punct de vedere ecologic pentru viață și sănătate. Din acest motiv lansăm un apel către locuitorii raionului Sîngerei să dea dovadă de solidaritate și să contribue la crearea unui astfel de mediu, comun pentru toți.
În caz că doriți sa raportați o problemă de mediu o puteți face prin intermediul platformei naționale ECO ALERT accesând site-ul www.ecoalert.md, la nr. de telefon 022 226951/0262 10722 sau prin intermediul poștei electronice a Inspecției pentru Protecția Mediului Sângerei ipmsingerei@ipm.gov.md.

Inspecția pentru Protecția Mediului Sângerei