DISTRIBUIȚI
În poză: Alexandra BOTNARI cu membrii asociației

Tradiţional în Ziua Mondială a Nevăzătorilor, membrii Asociaţiei Teritoriale a Persoanelor cu Deficienţe Oculare se întrunesc într-o şedinţă festivă, organizată de membrii Biroului Executiv şi preşedinta asociaţiei Alexandra BOTNARI. În ziua de 13 noiembrie, curent şedinţa festivă dedicată nevăzătorilor din raion s-a desfăşurat în incinta Restaurantului „Hermes”, unde ei s-au bucurat de atenţie şi onoare, inclusiv de multe surprize, dovadă că nu sunt singuri în întuneric.

Alături de nevăzători sunt în momentele mai dificile în viaţă, dar şi în momentele de sărbătoare Consiliul raional, care a fost reprezentat de vicepreşedintele Mihail BÎRSAN şi de şeful Secţiei Administrare Publică Nicolae ROPOT, ÎI „Ana IURCU”, Primăria orașului, Direcţia Asistenţă Socială şi Protecţia Familiei, Casa Teritorială pentru Asigurări Sociale cât şi Administraţia Centrală a Organizaţiei Republicane a Nevăzătorilor, mai mulţi agenţi economici precum Vasile BEJENARI, Vasile COSOVAN; Mihai CUCOŞ. Prezent la eveniment Mihail BÎRSAN a interacţionat cu participanţii la şedinţă şi i-a încredinţat că administraţia raionului a fost şi va fi permanent receptivă la fiecare doleanţă şi problemă ce ţine de îmbunătăţirea calităţii vieţii şi soluţionării problemelor nevăzătorilor. Cu suport financiar Consiliul raional a susţinut organizarea festivităţii. La solicitarea preşedintelui raionului Vasili MARANDIUC mai mulţi agenţi economici s-au alăturat şi au donat fructe şi legume: mere, varză, cartofi, ceapă. Fiecare nevăzător a primit acestea drept daruri şi s-a bucurat.
„Ziua nevăzătorilor este declarată nu pentru persoanele cu această deficienţă, ci pentru noi, societatea civilă, ca să nu uităm că ei sunt, că au nevoie să le oferim atenţie, să -i sprijinim, să-i însoţim când au nevoie, să-i ajutăm să traverseze strada sau să aibă acces la serviciile de care au nevoie. Ar fi bine că să fie ajutaţi a se întruni într-un aşa fel nu o singură dată în an, doar la 13 noiembrie, dar cel puţin de două ori în an. Să simtă că sunt împreună, să se bucure de atenţia noastră”, a lansat ideea vicepreşdintele…

continuarea o puteți găsi în ziarul nr. 41-42 din această săptămână